Vesti

Počela proizvodnja modela Volkswagen ID.3!

Ovaj električni hečbek proizvodi se u postrojenju kompanije VW u gradu Cvikau

VW ID.3 proizvodnja
1.53KPregleda

Proizvodnja potpuno električnog hečbeka kompanije Volkswagen, modela ID.3, juče je i zvanično počela. Ovaj automobil se proizvodi u postrojenju koje je lociranu u gradu Cvikau u Nemačkoj. Ceremoniji pokretanja fabričke proizvodnje prisustvovali su, između ostalih, i izvršni direktor VW-a Herbert Dajs i nemačka kancelarka Angela Merkel.

VW ID.3 proizvodnja

Na sklapanju modela VW ID.3  radi tim obučenih ljudi, ali se komponente kao što su elektromotori, baterije i drugi proizvode u postrojenjima u Brunzviku, Kaselu, Salcgiteru i Volfsburgu.

U postrojenju kompanije VW u Cvikau godišnje će se proizvoditi oko 100.000 električnih automobila. Očekuje se da od 2021. godine taj broj poraste na 330.000 električnih automobila godišnje. Naravno, tada će se već proizvoditi šest modela baziranih na MEB platformi. Volkswagen je u ovo postrojenje, u poslednjih par godina, investirao čak 1,2 milijardi evra.

„VW ID.3 će učiniti da ekološka individualna mobilnost postane dostupna milionima ljudi. On je prekretnica za našu kompaniju na putu ka klimatskoj neutralnosti do 2050. godine“, rekao je Dajs.

Volkswagen ID.3 će se u salonima širom Evrope pojaviti već sledećeg leta. Početna cena će biti manja od 30.000 evra, u Nemačkoj. Do sada je ovaj model rezervisalo preko 35.000 ljudi, koji su već uplatili depozit.

VW ID.3 proizvodnja

Više o modelu ID.3 možete pročitati ovde.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery