Vesti

VW ID.4 će premijerno biti predstavljen u februaru!

Imaće formu krosovera i biće značajno veći od modela ID.3

VW ID.4 prototip
18.6KPregleda

Volkswagen je na Sajmu automobila u Frankfurtu predstavio svoj prvi, potpuno električni automobil po imenu ID.3. Međutim, to nije sve. Na istom sajmu je već najavljen i novi električni model, koji će imati formu krosovera. Reč je o modelu ID.4. Međutim, o tom modelu nije rečeno puno toga.

VW ID.4 prototip

Ipak, na internetu se pojavio video snimak u kojem šef prodaje kompanije VW, Jurgen Stakmen, potvrđuje da će ID.4 biti znatno veći od modela ID.3. On je potvrdio i da će taj model premijerno biti predstavljen u februaru sledeće godine.

Iako Stakmen nije otkrio tačan datum premijere, pretpostavlja se da bi ona mogla biti održana na Sajmu automobila u Čikagu koji se otvara 7. februara. Naravno, to još uvek nije zvaniično potvrđeno. Postoji šansa da će nemački proizvođač ID.4 predstaviti na posebnom događaju, kao što će biti slučaj sa osmom generacijom modela Golf.

U svakom slučaju, bez obzira na to gde će ID.4 biti predstavljen, znamo da će on zapravo biti serijska varijanta ID Crozz koncepata. On će u velikoj meri biti inspirisan modelom ID.3 i naravno, biće baziran na istoj MEB platformi.

Uprkos istoj platformi, ID.4 će najverovatnije imati dve elktromotora i 4Motion AWD sistem. Za sada se ne zna puno toga o njegovom pogonskom sklopu. Međutim, znamo da je ID Crozz II koncept imao dva elektromotora, po jedan na svakoj osovini. Onaj na prednjoj razvija 101 KS (75 kW), a onaj na zadnjoj 201 KS (150 KW). Zahvaljujući tome, koncept je razvijao ukupno 302 KS (225 kW).

Naravno, ostaje da se vidi koliko će serijski model stati veran konceptu. Da dodamo još i da je ID Crozz II koncept imao bateriju od 83 KWh, koja je značajno veća od baterija kapaciteta 45, 58 i 77 kWh kod modela ID.3. Naravno, ID.4 će biti veći, te postoji šansa da će VW iskoristiti dodatni prostor  za veću bateriju.

VW ID.4 prototip

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery