Vesti

Uskoro smena na čelu Daimlera!

Ola Kalenijus novi izvršni direktor!

829Pregleda

Diter Zeče će svoju ulogu izvršnog direktora nemačkog koncerna Daimler napustiti sledeće godine, a to mesto će pripasti Oli Kalenijusu, šefu razvojnog odeljenja kompanije Mercedes-Benz.

Naime, bord supervizora kompanije Daimler je predložio Zečea za sledećeg direktora odbora, a on će tu poziciju preuzeti od Manfreda Bišhofa 2021. godine. Inače, reč je drugoj ključnoj poziciji u korporacij iz Štutgarta.

Novi izvršni direktor, Ola Kalenijus je u Daimleru od 1995. godine, izuzev pauze u periodu od 2003. do 2005. godine kada je bio izvršni direktor McLaren Automotive grupe.

On je bio direktor marketinga i prodaje u Mercedes-Benzu 2015. godine, a godinu dana kasnije je postao šef razvojnog odeljenja.

„Na raznim pozicijama u Daimleru, Kalenijus je zaradio ne samo moje poštovanje, već priznanje svojih kolega u vrlo različitim oblastima“, rekao je Zeče za svog naslednika. „Istovremeno, on nastavlja da doprinosi korporaciji svojom značajnom međunarodnom perspektivom. Zadovoljan sam ovom odlukom“, rekao je Zeče.

Zeče je u Daimleru još od 1976. godine, te je svojom pojavom i harizmom godinama bio zaštitni znak Mercedesa, u kome je proveo čitav radni vek. Često se pojavljivao u javnosti, a veliki sajmovi automobila i svetske premijere novih modela bili su nezamislivi bez prisustva obog harizmatičnog „brke“. Postao je čland odbora kompanije 1998. godine, a 2005. je preuzeo ulogu glavnog čoveka kompanije Mercedes-Benz.

Pod rukovodstvom Ditera Zečea, Mercedes je u poslednjih desetak godina beležio značajan rast proizvodnje i prodaje automobila, iz godine u godinu.

Diter Zeče ostaće na čelu Daimlera i Mercedesa do 2019. godine.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery