Vesti

Hennessey objavio nove detalje o svom novom šestotočkašu, modelu Goliath 6×6!

Baziran na modelu Silverado

832Pregleda

Nakon uspeha koji je postigao Mercedes-AMG G63 6×6, brojne kompanije kreiraju svoje automobile sa tri osovine, odnosno, sa šest točkova, a poslednja u nizu je Hennessey Performance koja je danas objavila detalje o najavljenom modelu Goliath 6×6.

Model koji je sličan već postojećem modelu VelociRaptor 6×6, Goliath 6×6 je zapravo pikap automobil koji je baziran na novom modelu Chevrolet Silverado Trail Boss. Osim dodatne, treće osovine, ovaj model je opremljen i jedinstvenim „krevetom“ (prostor na zadnjem delu), i novim felnama veličine 20 cola na koje su montirani BFG off-road pneumatici veličine 37 inča.

Tu su još i novi „roll-bar“ i LED svetla, ali i jedinstveni branici i pregršt Hennessey oznaka.

Osim očiglednih promena na dizajnu, V8 agregat radne zapremine 6,2 litara ovog kamioneta je dobio i novi kompresor zapremine 2,9 i novim izduvnim sistemom od nerđajućeg čelika. Iz kompanije navode da zahvaljujući tome, gore pomenuti agregat sada razvija 705 konjskih snaga (525 kW) i 914 Nm obrtnog momenta, što je za 285 konjskih snaga (212 kW) i 395 Nm obrtnog momenta više od standardnog modela.

Zahvaljujući dodatnoj snazi, ovaj model od 0 do 100 km/h ubrzava za „oko četiri sekunde“, navode iz kompanije. Za one kojima ni to nije dovoljno, Hennessey je spremio i još jači tjuning agregata. Nema dodatnih detalja o tome, ali se navodi da će tako agregat razvijati 808 konjskih snaga (602 kW).

Proizvodnja će biti ograničena na 24 primeraka, a početna cena po kojoj će se prodavati iznosi 375.000 dolara. Kompanija planira da kupcima ponudi i mnoštvo opcija među kojima su i Brembo kočnice i jedinstveni enterijer.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery