Vesti

Škoda Vision RS – Stvaranje sportske i održive budućnosti

PR Saopštenje

1.1KPregleda

žŠkoda je objavila nove dizajnerske skice i nove detalje o svom novom koncept modelu, Vision RS, koji će debitovati na Sajmu automobila u Parizu.

Predstavljanjem modela Vision RS, češki brend kombinuje sportsku tradiciju i održivu budućnost. Ovaj impresivni konceptualni automobil koji oslikava dinamičan dizajnerski jezik i efikasan plug-in hibridni pogon, pružiće prvi pogled u naredni evolucioni nivo Škoda RS sportskih modela i budući dizajn kompaktnih vozila. Češki proizvođač takođe želi da pokaže visok nivo ekološke svesti koristeći održive veganske materijale.

Naime, model Vision RS poseduje plug-in hibridni pogonski sklop koji kombinuje TSI agregat radne zapremine 1,5 litara koji razvija 150 konjskih snaga (110 kW) i elektromotor koji razvija 102 konjske snage (75 kW). Oni ukupno razvijaju snagu od 245 „konja“ (180 kW), zahvaljujući čemu ovaj model od 0 do 100 km/h ubrzava za 7,1 sekundu, a brzina od 80 do 120 km/h se postiže za 8.9 sekundi.

Ono što je najinteresantnije je to da ovaj kompaktni sportski automobil emituje samo 33g ugljenikovog dioksida po pređenom kilometru. Samo na bateriju, ovaj model može preći rastojanje do 70 kilometara obezbeđujući nultu emisiju po NEDC ciklusu.

Litijum-jonska baterija kapaciteta 13 kWh se može puniti, a vreme koje je potrebno je 2,5 sata. Kao alternativa, Vision RS se može priključiti u bilo koju utičnicu u kući ili dok vozite kroz sistem obnove energije.

Predstavnici češkog proizvođača automobila navode da Vision RS kombinuje „emotivan novi dizajnerski pravac“, sa velikim obzirom na održivost i zaštitu životne sredine, s obzirom da je veliki broj komponenata izrađen u potpunosti od recikliranih materijala.

Organske komponente u boji reflektuju toplotu, i tako smanjuju unutrašnju temperaturu. Mnogobroji elementi od karbona stvaraju kontrast sa belom bojom.

Najsavremeniji materijali koji se koriste u moto sportu upotrebljeni su u redizajniranoj (maski) rešetki hladnjaka, prednjem i zadnejm spojleru, spoljašnjim retrovizorima, pragovima, otvorima za vazduh i zadnjem difuzoru.

Enterijer je takođe prekriven recikliranim materijalima.

Navodi se da će serijski model najverovatnije biti predstavljen tokom sledeće godine, nakon čega će biti predstavljena i njegova performantna RS verzija.

Izvor: Škoda

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery