AktuelnoEco GreenVesti

Tesla Model S Plaid – 9,23 sekunde na četvrt milje

1.82KPregleda

Džej Leno je nedavno objavio da je ostvario vreme od 9,247 sekundi na četvrt milje, ali Tesla kaže da njegov pulen može još brže.

 

Tesla Model S Plaid je jedan od onih modela koji izazivaju zapaljenje vratnih mišića pod punim ubrzanjem. S 1020 ks i ubrzanjem do „stotke“ za dve sekunde, biće jedan od najbržih automobila današnjice, nadmašujući većinu superautomobila. Sada je kalifornijski proizvođač oficijelno potvrdio vreme postignuto na četvrt milje.

 

Džej Leno je nedavno u podkastu objavio da je vozio Model S Plaid na „drag“ pisti, postavivši vreme 9,247 sekundi, s izlaznom brzinom od 244,9 km/h.

 

Tesla je spustio vreme na 9,23 sekunde, uz izlaznu brzinu od 249,5 km/h., navodeći da se radi o serijskom automobilu s najboljim ubrzanjem današnjice. Međutim, čini se da su u Tesli prevideli postojanje Rimac Nevere, koja doduše košta „malo“ više (2 miliona evra).  Nominalno ubrzanje hrvatskog hiperautobila do 96 km/h izosi 1,85 sekundi, što je brže od Teslinih 1,99.

 

Model S Plaid + bi trebalo da bude brz kao Nevera, ali za naravno mnogo manje novca. Tesla nije obelodanio finalne performanse za Plaid+, ali moraće prilično da se pomuči da dostigne Rimčevih 8,6 sekundi na četvrt milje, postignutih u ne baš idealnim uslovima.

 

 

Vrele Gume

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery