Vesti

Tesla istražuje potencijalne lokacije za svoje postrojenje u Nemačkoj!

Izbor se sveo na dve opcije?

Tesla Gigafabrika, Nemačka
1.17KPregleda

Tesla trenutno traži potencijalnu lokaciju za svoje postrojenje u Evropi, a kako se navodi, to traganje ih je dovelo do oblasti u Severnoj Rajni – Vestfaliji u Nemačkoj.

Tesla Gigafabrika, Nemačka

Naime, kako prenosi nemački list Reinsche Post, prva ispitivanja te oblasti su već obavljena. Međutim, navodi se da američki proizvođač električnih automobila istražuje i oblasti u Donjoj Saksoniji. „Ispitivanja se tiču nove lokacije fabrike američkog proizvođača“, rekao je ministar ekonomije Nemačke, Bernd Altusman.

U junu je izvršni direktor kompanije Tesla, Ilon Mask, na svom twitter profilu postavio jedno pitanje. „Da li je pametno otvoriti prvu Gigafabriku u Nemačkoj?“, da bi kasnije u odgovoru napisao da je ta država primarni izbor kada je u pitanju Stari kontinent.

„Možda na granici između Nemačke i Francsuke, u blizini zemalja Beneluksa“, dodao je on.

Severna Rajna- Vestfalija, je zapravo najnaseljenija oblast u Nemačkoj i graniči se sa Holandijom i Belgijom. Sa druge strane, Donja Saksonija se graniči samo sa Holandijom. Prema tome, ako se vodimo logikom Ilona Maska, onda je prva opcija razumen izbor. Takođe, planirano je da Evropa postane drugo po veličini tržište električnih automobila tokom sledeće decenijie.

Tesla trenutno vodi trku sa vremenom, s obzirom da su se i poznatiji brendovi pridružili trenu električnih vozila. Govorimo o brendovima kao što su Mercedes-Benz, Audi i Jaguar, koji već imaju svoje električne predstavnike. To su modeli EQC, E-Tron i I-Pace.  

Što se tiče Kine, Tesla tamo već radi na svojoj Gigafabrici. Tamo će se proizvoditi modeli Model 3 i Model Y, a njihova proizvodnja bi trebalo da počne krajem godine.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery