Vesti

Suzuki Jimny pod napadom EU „ekologa“

4.81KPregleda

Suzuki Jimny se nalazi pred „prekim sudom“ ekologa EU!  Zabranjuju modele i koji se više ne proizvode!!!

Kako prenosi TANJUG, korporacija Suzuki saopštila je da će sarađivati s holandskim vlastima povodom nalaza da su njihova dizel vozila kršila propise o emisiji gasova u toj zemlji.

Kompanija je saopštila da bi trebalo da odgovori na tu istrage do sredine februara.

Holandska uprava za drumski saobraćaj objavila je juče da modeli dizel automobila “suzuki vitara” i Fijat Krajslerov “džip grand čiroki” krše pravila o emisijama i da nedostaci moraju da budu otklonjeni ili će se suočiti sa zabranom prodaje širom Evrope, prenosi Rojters.

U saopštenju Suzukija se navodi da dizel verzije vozila “vitara” i “S-kros” koriste motore i softver za kontrolu emisije gasova koje isporučuje Fijat Krajsler.

Iz japanske kompanije su dodali da su ih holandske vlasti obavestile da su navedena vozila, koja se više ne proizvode, pokazala više nivoe emisije od dozvoljenih nakon nadogradnje softvera 2017. godine.

Međutim ovde nije i kraj problemima Suzukija, jer bar kako se špekuliše, na udaru EU „ekologa“ će se naći i SUV model Jimny koji bar prema njima ima takođe previsoku emisiju izduvnih gasova, zbog čega će možda biti i izbačen iz ponude ovog japanskog brenda u Evropi. Ako se ove prognoze obistine, to bi bila zaista velika šteta za sve ljubitelje pravih off road vrednosti. Na kratkom testu kroz prašume Kostarike  novi Jimny je prikazao sve ono što od takvog automobila očekujemo. Okretnost, sjajne terenske sposobnosti, gradsku upotrebljivost, krutu prednju osovinu,…

Više o novoj Suzuki Vitara koja se proizvodi

TEST: Suzuki Vitara 1.4 BOOSTERJET ALLGRIP (140 KS)

Izvor: Tanjug

Foto: Vrele Gume arhiva

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery