Vesti

Sunbeam Talbot 90 – Reli mašina za početnike, ali i legende

Sunbeam Talbot 90 očekuje vas tokom novembra u u rubrici odltajmer u emisiji "Vrele gume"

Sunbeam Talbot 90
1.58KPregleda

Danny Boy Houghton – Englishman in Novi Sad, poseduje jedan zanimljiv britanski oldtajmer. Sunbeam Talbot 90 koji se proizvodio od 1948. do 1954. godine, kombinje osavremenjeni dvolitaski benzinac razvijen tridesetih godina i modernu karoseriju.

Sunbeam Talbot 90

Sa 64 konjske snage ne deluje baš kao ljuta mašina… Ipak, istorija demantuje prvi utisak. Sunbeam Talbot 90 harao je relijima. Osvojio je drugo mesto u Monte Karlu 1952. godine, zahvljuljući posadi koju su činili Stirling Moss i John Cooper. Godine 1955. tim na čelu sa Moss-om postaće apsolutni šampion Monte Karla.

„Tada je bilo drugačije, reli automobili nisu bili nikave visokobudžetne specijane verzije.“, objašnjava Danny Boy i dodaje: „Sve što je trebalo bilo je da nabužite dve maglenke na branik, zašrafite dve štoperice na instument tablu, bacite termos sa vrućim čajem na zadnju klupu i vozi u Monte Karlo“.

Sunbeam Talbot 90, očekuje vas tokom novembra u u rubrici odltajmer u emisiji „Vrele gume“. Emisja se prikazuje na Nova S televiziji, nedeljom, u 12:30h.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery