Tjuning

Mercedes-AMG GT R Pro u izdanju kompanije Carlex Design!

Kao jedinstveni “Tattoo” model!

Mercedes-AMG GT R Pro by Carlex Design
955Pregleda

Namera sa kojom je konstruisan Mercedes-AMG GT R Pro je jednostavna. On je dizajniran kako bi u krivinama bio brži od standardnog GT R modela, uprkos tome što nema dodatnu snagu.

Mercedes-AMG GT R Pro by Carlex Design

Međutim, za one koji žele da njihovi automobili, koji su pre svega konstruisani za vožnju po stazi, budu i vizuelno drugačiji, tu je poljska kompanija Carlex Design. Oni su konstruisali jedinstvenu “Tattoo Edition” varijantu modela Mercedes-AMG GT R Pro. Ovaj model poseduje jedinstveni i u velikoj meri modifikovani enterijer, ali i karoseriju sa ukrasima koji podsećaju na tetovaže.

Kabinom se prostiru različiti motivi. Njih možemo videti sve od sportskih sedišta do komandne table. Volan je presvučen alkantarom, kao i plafon i drugi delovi. Čitava kabina ima žute šavove koji enterijeru daju kontrast.

Mercedes-AMG GT R Pro by Carlex Design

S obzirom da je reč o GT R Pro verziji, on dolazi sa potpuno digitalnom instrument tablom dijagonale 12,3 inča. Tu je i infotejnment ekran veličine 10,25 inča iznad centralne konzole. Ono što je možda još važnije jeste što ovaj model ima novi AMG DYNAMICS režim vožnje. On optimizuje dinamiku sa namerom da poveća ubrzanje, poboljša trakciju i slično.

Srce modela Mercedes-AMG GT R Pro je i dalje četvorolitarski twin-turbo V8 agregat zapremine četiri litara. On kao i kod standardnog AMG GT R modela razvija 577 KS i 700 Nm bortnog momenta. Zahvaljujući njemu, ali i svojoj prirodi automobila za vožnju po stazama, Mercedes-AMG GT R Pro je krug na Nirburgringu završio za šest sekundi brže od standardnog GT R modela.

Ovo izdanje kompanije Carlex Design nas podseća na automobile iz starih Need For Speed igrica. Da li se vama ovo dopada, ili ne? Pišite nam u komentarima…

Mercedes-AMG GT R Pro by Carlex Design

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery