970_250_eko
Predstavljamo

BMW X3 xDrive30e – Novi bavaraski SUV sa hibridnim pogonskim sklopom!

Prodaja kreće krajem ove, ili početkom sledeće godine

BMW X3 xDrive30e
581Pregleda

Bavarski proizvođač automobila, kompanija BMW, na tržište je lansirala i elektrifikovanu verziju treće generacije modela X3. Ona nosi oznaku BMW X3 xDrive30e, poseduje plug-in hibridni pogonski sklop, i proizvodiće se u Spartanburgu u SAD, od decembra.  

BMW X3 xDrive30e

“Srce” modela BMW X3 xDrive30e su zapravo četvorocilindarski agregat zapremina dva litara i elektromotor. Agregat sa unutrašjim sagorevanjem razvija 181 konjsku snagu (135 kW). Sa druge strane, elektromotor je integrisan u kućišta osmostepene transmisije i razvija 107 konjskih snaga (80 kW). Prema tome, ukupna izlazna snaga modela BMW X3 xDrive30e iznosi 288 “konja” (215 kW) i 429 Nm obrtnog momenta. Sve to se šalje na sva četiri točka, preko xDrive AWD sistema. Ovaj model iz mesta do 100 km/h ubrzava za 6,1 sekundu i postiže maksimalnu brzinu od 210 km/h. Uz sve to dolazi i vučni kapacitet od dve tone.

Elektromotor se snabdeva energijom iz litijum-jonske baterije koja je smeštena ispod zadnjih sedišta. Baterija se može napuniti putem obične utičnice, uz standardni kabl, za oko šest sati. Uz BMW-ovu Wallbox utičnicu, vreme potrebno za punjenje baterije se smanjuje na tri i po sata. Rezervoar za gorivo je smešten iznad zadnje osovine. Zahvaljujući racionalnom sklapanju, zapremina prtljažnika je ostala nepromenjena i iznosi 450 litara, sa zadnjim sedištima na svom mestu. Njihovim obaranjem se zapremina povećava na čak 1.500 litara.

Vozačima će na raspolaganju biti nekoliko režima vožnje (modova). Među njima je i režim bez emisije štetnih gasova. To znači da BMW X3 xDrive30e sa jednim punjenjem, samo na električnu energiju, može da pređe i do 55 kilometara puta. Prosečna potrošnja, prema fabričkoj specifikaciji je između 16,4 i 17,2 kilovata na čas, odnosno, između 2,1 i 2,4 litara benzina na 100 pređenih kilometara. Pritom, emisija  štetnih gasova iznosi svega između 49 i 54 grama po pređenom kilometru.

BMW X3 xDrive30e

Ovaj novi PHEV SUV model će se prodavati u četiri paketa opreme. To su Advantage, xLine, Luxury i M Sport.

Čak je i uvodni model sjajno opremljen. Naime, on je dobio opcije kao što su daljinska kontrola klime, digitalni servisi, akustična detekcija pešaka i slično. Kao opcija su dostupni i adaptivno vešanje, sportsko upravljanje, M kočnice, Head-up ekran, adaptivni tempomat i još mnogo toga.

BMW X3 xDrive30e

BMW X3 xDrive30e bi u prodajnim salonima širom Evrope trebalo da se nađe već krajem ove, ili početkom sledeće godine.

BMW X3 xDrive30e

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery