970_250_eko
Vesti

Stiže električni sedan EQ S koji će biti perjanica u gami električnih vozila kompanije Mercedes!

Nakon modela EQ C

403Pregleda

Mercedes je nedavno i zvanično predstavio svoj prvi potpuno električni SUV/krosover model po imenu EQ C, pa je logično da se nameće pitanje šta je sledeće?

Po svemu sudeći, odgovor na to pitanje je model EQ S. Naime, magazin Autocar prenosi da se Daimler polako priprema za predstavljanje nove sedan, električne perjanice, koja će u gami kompanije biti pozicionirana pored S klase, a koja će dimenzijama biti bliža modelu CLS. To novo vozilo će biti bazirano na potpuno novoj platformi namenjenoj isključivo električnim modelima.

Detalja o ovom modelu za sada ima veoma malo i još uvek ništa nije zvanično, ali se pretpostavlja da će EQ S imati dva elektromotora (po jedan na svakoj osovini), te da će oni razvijati oko 402 konjskih snaga (300 kW) i 765 Nm obrtnog momenta.

Predviđeno je da se ovaj model proizvodi u postrojenju kompanije Daimler u Štutgardu, a ne u fabrici u Bremenu gde će se proizvoditi model EQ C. Očekuje se da model EQ S bude predstavljen tokom 2020. godine, otprilike u isto vreme kada bude predstavljen i kompaktni, električni hečbek model EQ A.

Ova tri modela predstavljaju samo početak. Naime, predviđeno je da Daimler u godinama koje slede predstavi ne manje od 130 vozila sa nekom formom elektrifikacije, među kojima su i potpuno električna EQ vozila, EQ Power plug-in hibridna vozila i EQ Boost blago hibridni modeli.

Nakon modela EQ C, EQ S i EQ A, očekuje se kompaktni sedan model koji će biti direktan konkurent modelu Tesla Model 3 i električni sportski automobil koji će biti razvijen od strane Mercedes-AMG.

Brend Smart će takođe usvojiti EQ nomenkalturu za svoja električna vozila, a očekuje se i pregršt elektrifikovanih Mercedes modela baziranih na standardnim modelima.

Sve u svemu, Mercedes kreće u žestoku „“elektro-ofanzivu“.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery