970_250_eko
Vesti

BMW X1 i X2 od sada i sa novim dizel agregatima!

Nove varijante

497Pregleda

Gama kompanije BMW sve više raste, a bavarski proizvođač automobila je najavio i nekoliko novih varijanti svojih novih modela za jesen.

Naime, prvo će se pojaviti nove varijante modela X1 i X2 koje će nositi oznaku sDrive20d. Oba modela će ispod haube imati TwinPower Turbo četvorocilindarske agregate zapremine 2 litara koji će razvijati 187 konjskih snaga (140 kW). Ovi agregati će biti povezani sa osmostepenim automatskim menjačem preko kojeg će se snaga slati prednjim točkovima, zbog čega će oba modela iz mesta do 100 km/h ubrzavati za 7,9 sekundi.

BMW je takođe spremio i nešto slabiji dizel agregat koji će se naći u modelu X2 koji će nositi oznaku X2 xDrive18d. Taj agregat će razvijati 148 konjskih snaga kada je povezan sa opcionalnim osmostepenim automatskim menjačem, te će od 0 do 100 km/h ubrzavati za 9,4 sekundi. Iako neće biti preterano brz, model sa ovim agregatom će prosečno trošiti 4,7 litara na 100 pređenih kilometara.

Iako BMW polako privodi kraju radove na postpuno novoj Seriji 1, to ga nije sprečilo da razvija i novu Edition M Sport Shadow varijantu ovog modela koja će biti dostupna u verzijama sa tri i petoro vrata, i u gami će zameniti M Sport model. Novi model će se i vizuelno razlikovati od modela kog menja.

Najznačajnije novine će svakako biti LED farovi sa crnim detaljim, sjajna crna maska (rešetka) hladnjaka i zatamnjena svetla na zadnjem delu automobila. Ovaj hečbek će imati i crne hromirane izduvne cevi i aluminijumske felne veličine 18 cola. Tu su i sportska sedišta u dve boje.

Takođe, osim gore pomenutih novih agregata, model X2 će dobiti i još jednu novu varijantu – Advantage Plus. Ona će imati restilizovani eksterijer na kojem će se isticati LED dnevna i svetla za maglu i nove felne veličine 18 cola.

Ta varijanta modela X2 će imati i sportska prednja sedišta i dodatnu standardnu opremu kao što je automatska kontrola klime, asistencija pri parkiranju i slično.

Na kraju, modeli X2 M Sport i M Sport X će moći da se naruče sa dve nove opcije među kojima su i M sportska sedišta i M sigurnosni pojasevi.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery