Predstavljamo

Stigao je najudobniji i najprostraniji McLaren ikada – Novi McLaren GT!

Premijera

McLaren GT
1.8KPregleda

McLaren je upravo predstavio potpuno novi model, McLaren GT. Reč je o četvrtom modelu iz okvira “Track25” strategije. Automobil se već može poručiti, a prvi primerci će kupcima biti dostavljeni krajem 2019. godine.

McLaren GT

Novi McLaren GT će se prodavati po ceni od 163.000 futni u Velikoj Britaniji, dok će u SAD koštati oko 210.000 dolara. Pokreće ga četvorolitarski twin-turbo V8 agregat koji razvija 612 konjskih snaga i 630 Nm obrtnog momenta.

Moderni Grand Tourer

Dizajneri britanskog proizvođača automobila su odlučili da novom McLaren GT modelu podare elegantan spoljašnji izgled i agresivan stav. Oni su se za to odlučili s obziromd da je McLAren GT zapravo više automobil za putovanja nego za stazu. McLaren GT je dugačak čak 4,7 metara što znači da je duži od bilo kog drugog McLaren modela iz Sport ili Super serije.

Prepusti ispred prednjih ii za zadnjih točkova kod ovog modela se pružaju dalje neko god bilo kog drugog McLaren modela. Tu je i klirens od 110 mm (130 mm kada je maksimalno odignut od zemlje). To znači da se ovaj model može voziti po svim urbanism sredinama i saobraćajnicama. Zapravo, predstavnici britanskog proizvođača tvrde da kada je uključen tzv. “Lift” mod, klirens ovog super automobila je gotovo jednak klirensu drugih sedan modela.

McLaren GT je izrađen od jedinstvene MonoCell II-T jednodelne šasije. Gornji deo te strukture je izrađen tako da ima i mesta za prtljag. Zapremina tog prtljažnog prostora je 420 litara, a na prednjem delu ima još dodatnih 150 litara. To znači da ovaj automobil ima prtljažni prostor od ukupno 570 litara.

Najluksuzniji McLaren do sada

Novi McLaren GT ima i prelepo dizajniran enterijer koji je izrađen sa orijentacijom ka performantnoj vožnji, ali i na duža putovanja. Ističu se jedinstvena, elektronski podesiva sedišta sa grejačima koja su izrađena od najkvalitetnijih materijala. Tu su i najsofisticiraniji infotejnment sistem na nekom McLaren automobilu, aluminijumski prekidači i detalji od crne plastike. Ističe se još i Bowers & Wilkins premijum ozvučenje sa 12 zvučnika.

Nappa koža je dostupna kao standard, mada kupci mogu da se odluče i za luksuznu kožu ili alkantaru. Kao opcija će krajem godine postati dostupna i presvlaka od kašmira. To znači da je McLaren GT prvi serijski automobil koji će biti dostupan sa tim materijalom.

Ranije pomenuti infotejnment sistem se sastoji od ekrana dijagonale 7 inča, HERE navigacije i informacijama o saobraćaju u realnom vremenu. DAB digitalni radio je standardan, kao i dvozonska klima. Tu je i veliki 12,3-inčni TFT ekran preko kog se vozaču prenose sve informacije.

Novi četvorlitarski twin-turbo V8 agregat!

Novi V8 agregat koji pokreće model McLaren GT, razvija 612 konsjkih snaga i 630 Nm obrtnog momenta. Agregat je povezansa  sedmostepenim SSG menjačem. Zahvaljujući tome, uz uključenu “Launch Control” funkciju, McLaren GT iz mesta do 96 km/h ubrzava za 3,1 sekundu. Takođe, od iz mesta do 200 km/h ubrzava za ravno 9 sekundi. Maksimalna brzina koju postiže iznosi 326 km/h.

Predstavnici kompanije McLaren ističu i da je ovaj model težal svega 1.530 kilograma. To znači da je on za oko 130 kilograma lakši od svoje najveće konkurencije. Odnos snage i težine je 399 “konja” po jednoj toni, što je prilično impresivno.

Da bi se automobil sjajno ponašao i na dužim putovanjima, montirani su Pirelli P ZERO pneumatici. Oni su montirani na felne veličine 21 cola nazad i 20 cola napred.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery