Vesti

Da li vam se dopada BMW M5 Competition u “Austin Yellow Metallic” boji?

Dugo se mislilo da je ova boja rezervisana samo za modele M3 i M4

BMW M5 Competition u Austin Yellow boji
2.46KPregleda

Kada je BMW predstavio svetu model M4, predstavio je i potpuno novu boju u koju je taj automobil bio ofarban. Ta boja je nazvana “Austin Yellow Metallic”. Ta boja se sada našla i na modelu BMW M5 Competition. 

BMW M5 Competition u Austin Yellow boji

Verovatno iz razloga što je debitovala na modelu M4, ta žuta “Austin Yellow” boja je postala njegov zaštitni znak. Međutim, u poslednje vreme neretko se dešava da i drugi modeli bavarskog proizvođača budu ofarbani u tu boju. Jedan od najnovijih primeraka je model BMW M5 Competition sa fotografija.

Naime, ispostavilo se da je “Austin Yellow” boja ranije bila dostupna samo za modele M3 i M4, ali da je u međuvremenu postala deo “BMW Individual” kataloga. To znači da je ona dostupna na svim modelima, naravno, za određenu sumu novca. Moramo priznati da, iako nam se dopada kako ovaj M5 Competition izgleda u ovoj boji, da mu ipak bolje stoje neke tamnije nijanse plave ili crvene boje. Šta vi mislite?

Podsećamo, srce modela BMW M5 Competition je twin-turbo V8 agregat zapremine 4,4 litara. On razvija 617 konjskih snaga i povezan je sa osmostepenim automatskim menjačem. Tu je naravno i napradni pogon na svim točkovima. Zahvaljujući tome M5 Competition iz mesta do 100 km/h ubrzava za oko 3 sekundi!

Kao i kod modela Mercedes-AMG E63 i E63 S, AWD se kod ovog modela može isključiti. Time BMW M5 Compeition postaje pravo “čudovište” sa pogonom na zadnjim točkovima. Naravno, tada je ubrzanje malo slabije, ali je automobil uzbudljiviji za vožnju.

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery