Vesti

McLaren GT debitovao na Goodwood festival brzine!

Video

McLaren GT
1.39KPregleda

McLaren GT je debitovao na Goodwood festival brzine, te sada imamo priliku da po prvi put vidimo i čujemo ovaj automobil “u akciji”.

McLaren GT

Naime, McLaren je odlučio da kreira model McLaren GT pre svega zbog povratne informacije svojih klijenata. Vlasnici modela 570GT su bili oduševljeni praktičnošću tog modela, ali su ipak želeli malo bolje performanse. Naravno, britnaski proizvođač je lagano mogao da izvuče još konjskih snaga i obrtnog momenta iz agregata koji se nalazi u modelu 570GT. Međutim, McLaren je odlučio da umesto toga kreira potpuno novi automobil.

Tako je nastao model McLaren GT. NJegovo srce je četvorolitarski twin-turbo V8 agregat koji razvija 612 KS i 630 Nm obrtnog momenta. Prema zvaničnim informacijama, zahvaljujući tome, sedmostepenom SSG menjaču i “Launch Control” sistemu McLaren GT iz mesta do 96 km/h ubrzava za samo 3.1 sekundu. Takođe, ovaj model iz mesta do 200 km/h stiže za 9 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 326 km/h.

McLaren GT

Kako bi opravdao ime Grand Tourer, McLaren je ovaj automobil dizajnirao tako da bude veći od svih ostalih McLaren modela is Sport ili Super serije. Tako je ovaj model dugačak čak 4,7 metara i ima klirens od 130 mm. Tu je i prostor za prtljag koji nije ogroman, ali je veći nego n abilo kom drugom McLaren modelu.

Iako je agregat isti kao i kod drugih McLaren modela, jasno je da on ima jedinstven zvuk. To pre svega zahvaljujući jedinstvenom izduvnom sistemu.

Više detalja o ovom modelu možete pronaći klikom ovde.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery