Predstavljamo

Stigao je BMW Serije 3 Touring (karavan)!

Prelepi dizajn i još veća praktičnost

BMW Serije 3 Touring
2.67KPregleda

BMW je juče i zvanično predstavio Seriju 3 u Touring (karavan) varijanti. Naravno, uz galeriju zvaničnih fotografija novog BMW Serije 3 Touring, stigli su i detalji koji nas sve zanimaju kada je u pitanju ovaj model…

BMW Serije 3 Touring

Spoljašnji dizajn i dimenzije

Naime, novi BMW Serije 3 Touring je nešto veći od svog prethodnika. On je dugačak 4.709 mm, širok 1.827 mm i visok 1.470 mm. Međuosovinsko rastojanje je takođe veće za 41 mm i sada iznosi 2.851 mm.

Kao i sedan varijanta, i novi BMW Serije 3 Touring ima “oštar” dizajn prednjeg dela sa farovima koji izgledaju agresivno. Tu je naravno i velika “kidney grill” maska. Na modelima u Sport Line i Luxury Line paketima opreme ističu se još i horizontalni usisnici za vazduh u onliku slova T. Šine na krovu su deo standardne opreme.

Enterijer

Kada je reč o kabini, novi karavan bavarskog proizvođača ima kožom presvučeni volan. Takođe, u kabini ima više prostora za ramena vozača i suvozača, više mesta za glave svih putnika u automobilu i naravno, više prostora za noge za putnike na zadnjoj klupi. Treba još izdvojiti vrata prtljažnika koja se automatski otvaraju i zatvaraju, ali i sam prtljažnik. Naime, on je kod nove generacije modela BMW Serije 3 Touring za 112 mm širi nego kod prethodnog modela. Takođe, prtljažnik ima zapremine od 500 litara. Kada se obore zadnja sedišta taj broj skače na 1.510 litara.

Pogonske opcije

BMW Serije 3 Touring će se prodavati sa tri benzinska i tri dizel agregata. Međutim, neće svi agregati biti dostupni na svim tržištima.

Paleta benzinaca počinje sa dve četvorocilindarske pogonske jedinice. Jedna od njih pokreće model sa oznakom BMW 320i Touring gde razvija 184 konjskih snaga. Druga se krije ispod haube modela sa oznakom BMW 330i Touring i razvija 258 konjskih snaga. Na samom vrhu ponude, kada je o benzincima reč, nalazi se šestocilindraš u modelu sa oznakom BMW M340i xDrive Touring, gde razvija 374 “konja”.

Kada je reč o dizelašima, takođe s utu dva četvorocilindraša kod modela 318d i 320d. Prvi model ima izlaznu snagu od 150, a drugi 190 “konja”. Naravno, tu je i šestocilindarski agregat kod modela 330d xDrive Touring koji razvija 265 KS.

Četvorocilindarski dizel agregati su povezani sa šestostepenim manuelnim menjačem, mada je kao opcija dostupan osmostepeni Steptronic. Svi ostali modeli BMW Serije 3 Touring imaju osmostepeni menjač.

Predstavnici bavarskog proizvođača navode da je novi BMW Serije 3 Touring bolji i performantniji od svog prethodnika, te da je sportskiji od njega. To pre svega zahvaljujući nižem centru gravitacije i idealnoj raspodeli težine od 50:50. Kupcima će na raspolaganju biti i M spotsko vešanje sa kojim je klirens manji za 10 mm. Kao opcija su dostupni i adaptivno M vešanje sa podesivim amortizerima i M Sport kočnice.

Paketi opreme u kojima će ovaj model biti dostpuan su Advantage, Sport Line, Luxury Line i M Sport. Novi BMW Serije 3 Touring će se prodavati u Evropi, Japanu, Južnoj Koreji, Tajvanu, Hong Kongu, Australiji i na Novom Zelandu. Prodaja kreće od 28. septembra.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery