Vesti

Alpine pustio još jedan tizer za ekstremniji A110!

Ovaj model će biti predstavljen pre trke “24 časa Le Mana”

Alpine A110 S tizer
1.39KPregleda

Pre par dana se pojavila informacija da nam Alpine sprema nešto posebno povodom trke “24 časa Le Mana”. Po mišeljnu mnogih, reč je o ekstremnijoj varijanti modela A110.

Alpine A110 S tizer

Naime, francuski proizvođač automobila je istu trku 2017. godine iskoristio da predstavi svoj prvi serijski automobil, i to nakon što se “vratio iz mrtvih”. Naravno, reč je o modelu Alpine A110.

Od tada je prošlo dve godine, a brend čiji je vlasnik kompanija Renault, je odlučio da predstavi novu verziju modela A110. Iako je zapravo sve o tom modelu još uvek nepoznato, po mišljenju mnogih taj novi model će biti brži, snažniji i skuplji od modela A110.

Naime, Alpine je pre par dana pustila tizer na kojoj smo zapravo mogli da vidimo samo kontejner. Ipak, u opisu je stajalo da taj kontejner ide za Le Mans, te da se sprema nešto novo. Ovoga puta, zahvaljujući novim tizerima možemo videti delove automobila. Naime, na fejsbuk stranici Alpine su postavljene tri fotografije na kojima vidimo enterijer novog modela.

Alpine A110 S tizer

Vidimo iste narandžaste šavove na crnoj alkantari, ali i detalje od kože. Na jednoj od fotografija vidimo logo brenda Alpine na površini od sive tkanine.

Ako je verovati spekulacijama na internetu, novi model bi mogao da nosi ime A110 S. On bi trebali da ima veću snagu, ali i manju težinu. S obzirom da Alpine A110 deli svoj 1.8-litarski turbo agregat sa modelom Megane RS, nije teško zamisliti da će nova verzija tog modela razvijati oko 300 KS i 400 Nm obrtnog momenta, kao model Megane RS Trophy.

Podsećamo, standardni Alpine A110 razvija 248 KS i 320 Nm obrtnog momenta.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery