Vesti

Seat Leon – novi tizer pre zvanične premijere!

Premijera će biti održana 28. januara!

Seat Leon
1.36KPregleda

S obzirom da je ostalo samo još dve nedelje do svetske premijere četvrte generacije modela Leon, Seat je objavio još jednu tizer fotografiju. Na njoj vidimo kako će izgledati zadnji deo ovog automobila.

Seat Leon

Kao evolutivni iskorak u odnosu na trenutnu generaciju, novi Seat Leon će imati LED zadnje svetlosne grupe. Njih će povezivati jedna svetlosna linija. Takođe, tu je i Seat logo i Leon natpis na sredini zadnjeg dela.

“Potpuno novi Seat Leon je dizajniran od strane našeg tima koji je na njega preneo odvažnost, jednostavnost, snagu i odlučnost”, rekao je direktor dizajna španskog proizvođača, Alehandro Mezonero-Romanos. “Jednostavnost zato što je Seat. Verujemo da sve velike stvari mogu postići samo sa nekoliko linija. Odlučnost i snaga zato što su to neke od osobina po kojima su naši automobili prepoznatljivi širom sveta”, dodao je on.

Baziran na istoj platformi kao i novi VW Golf i Škoda Octavia, Seat Leon će biti dostupan sa nekoliko pogonskih opcija. Tu se misli pre svega na benzinske i dizel agregate. Plug-in hibridni pogonski sklop je potvrđen za Cupra varijantu. Taj plug-in hibridni pogon će Leon deliti sa modelima Octavia RS i možda Gofom GTI. On kombinuje 1.4-litarski turbo, benzinski agregat i elektromotor. Ukupno razvija 242 KS. Najsnažniji Seat Leon sa konvenvionalnim pogonom bi trebalo da razvija oko 200 KS.

Cupra trenutno radi na još snažnijem “hot heč” modelu koji će imati isti agregat kao i sledeći Golf R. Očekuje se da on razvija oko 300 KS i da ima pogon na svim točkovima. Zahvaljujući tome, on bi od 0 do 100 km/h mogao ubrzavati za manje od 5 sekundi.

Seat Leon

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery