AktuelnoEco GreenVesti

Rimac C_Two zvanično stupa na scenu 1. juna i to s novim imenom (VIDEO)

2.11KPregleda

Hrvatska marka konačno skida veo s finalne forme svog pulena.

 

Rimac C_Two pristiže već (pre)dugo vremena. Nakon inicijalne premijere koncepta 2018., hrvatski proizvođač je u međuvremenu predstavio i prototip verziju električnog hiperautomobila u više navrata, pa čak je podvrgao „kreš“ testovima.

 

Ipak, finalna verzija C_Two će se konačno pojaviti pred nama 1. juna 2021. Naravno, da bi sve bilo intrigantnije, Hrvati su lansirali tizer serijskog modela, koji će stupiti na scenu s „ekstremnijim performansama, novim zvaničnim nazivom, naprednim sistemima, vanserijskom tehnologijom i izuzetnim inženjeringom“.

 

Ono što smo negde i pretpostavljali je da će C_Two dobiti drugo ime. U izveštaju iz 2019., Rimac je planirao da debituje s C_Two u Ženevi 2020., ali iz poznatih razloga se to nije desilo. Po dotičnom izveštaju, Rimac je potvrdio da će C_Two imati drugačiji naziv u serijskom izdanju, ali proizvođač u to vreme nije doneo konačnu odluku o tome kako će se novajlija zvati.

 

Pa, godinu i više dana je dovoljno da se pronađe neki odgovarajući naziv, a o čemu se radi, saznaćemo za nekoliko dana.

 

Da podsetimo, koncept Rimac C_Two je predstavljen u Ženevi pre tri godine, s neverovatnom snagom od 1.914 konja i 2.300 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Ove neverovatne brojke omogućavaju sprint do „stotke“ za samo dve sekunde i maksimalnu brzinu od 412 km/h. Procenjena autonomija po NEDC-u je 650 kilometara.

 

Za nekoliko dana ćemo saznati da li je Rimac zadržao ove zastrašujuće specifikacije, uz naravno novo ime.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery