AktuelnoEco GreenVesti

Renault Megane od sada dostupan samo kao hibrid uz E-Tech PHEV opciju

2.53KPregleda

Renault Megane dobija „plug-in“ hibridnu opciju i oslobađa se čisto benzinskih i dizel pogonskih sklopova.

 

Naravno, ovaj potez je deo strategije elektrifikacije francuske marke. Popularni hečbek se na taj način pridružuje Megane Sport Tourer karavanu u elektrifikovanom „stroju“. Renault kaže da nova verzija kombinovano troši samo 1,2 litra benzina na 100 kilometara (WLTP) emitujući usput tek 28 grama CO2.

 

 

Biće dostupna dva paketa opreme, Iconic i sportski RS Line. Oba modela će pogoniti 1,6-litarski benzinac i elektromotor sa 65 ks, kombinovane snage 160 konja, što će ovom Meganeu omogućiti ubrzanje od 0 do 100 km/h za 9,4 sekunde, uz maksimalnu brzinu od 183 km/h.

 

Renault tek treba da potvrdi čisto električnu autonomiju, ali podsetimo da mehanički identičan Captur PHEV može da prevali 48 kilometara između dva punjenja baterije.

 

 

Elektronska parkirna kočnica, tempomat, 10-inčna digitalna instrumentacija, uz osam boja ambijentalnog osvetljenja, standardni su u oba paketa opreme.

 

Iconic dobija točkove od 16 inča, kožom obložen obruč volana i integraciju za pametni mobilni telefon u vidu Apple CarPlay i Android Auto funkcija. Tu su i prednji i zadnji parking senzori, asistencija pri kretanju uzbrdo i Renaultov Visio System, koji uključuje upozorenje o neželjenom napuštanju vozne trake, prepoznavanje saobraćajnih znakova i automatska duga i kratka svetla.

 

RS Line s druge strane, standardno odlikuju sportski odbojnici u boji karoserije, naplaci od 17 cola i kožom presvučeni sportski volan. Tu je i sistem automatskog kočenja u slučaju nužde, zadnja parking kamera s funkcijom automatskog parkiranja i veći, 9,3-inčni ekran info-zabavnog sistema.

 

 

Megane PHEV će koristiti istu tehnologiju koju možemo pronaći u Cliju E-Tech hibrid, tako da će po definiciji startovati u električnom režimu.

 

„U kombinaciji s ostalim hibridnim i čisto električnim vozilima u Renaultovoj ponudi, akvizicija u vidu Megane Plug-In Hybrid hečbeka, znači da Renault sada ima električnu opciju za svakoga“, saopštila je francuska marka.

 

Cene još uvek nisu potvrđene za novi PHEV, ali u Renaultu kažu da će ponuditi „povoljne ukupne troškove vlasništva“.

 

Porudžbine će početi da se primaju od avgusta, dok će prve isporuke kupcima započeti u septembru.

 

Vrele Gume

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery