AktuelnoF1Vesti

Renault F1 napušta Formulu 1 – dobro došao Alpine F1 Team!

2.42KPregleda

Renault je odabrao VN Italije u Monci da objavi da „Renault F1“ izlazi iz Formule 1 nakon aktuelne sezone

 

Svi vi koji pratite „najbrži cirkus na svetu“ znate da je Renault F1 među deset timova koji su potpisali novi „Konkord“ sporazum, tako da je namera Francuza da nastave da se trkaju u F1 zapečaćena.

 

Međutim, ono na šta nisu pali potpis i pečat do sada je da će Renaultovo mesto zauzeti marka Alpine, i to najmanje narednih pet godina.

 

 

Pored promene imena, novi tim će takođe usvojiti i nove boje od sledeće godine, tako da će Renaultova žuto-crna tema biti zamenjena bojama francuske nacionalne zastave – crvenom, belom i plavom.

 

„Alpine je predivna marka, moćna i živa, koja donosi osmehe na lica onih koji je prate. Uvođenjem Alpinea, simbolom francuske izvanrednosti, u najprestižniju trkačku seriju na svetu, mi nastavljamo svoje prisustvo u avanturi proizvođača u okviru ovog obnovljenog sporta. Mi pridružujemo brend iz snoga uz najveća imena, za spektakularne trke koje kreiraju i prate entuzijasti. Alpine će takođe uvesti svoje vrednosti u padok: eleganciju, ingenioznost i odvažnost“, rekao je Luka de Meo, šef Groupe Renault.

 

Izveštaj dolazi nakon prošlomesečnih događaja, kada Renault ne samo što je potpisao „Konkord“ sporazum, već je najavio povratak dvostrukog svetskog šampiona, Fernanda Alonsa, u tim.

 

 

Što se tiče imovine Renault F1 tima, ona će biti ista, a biće čak zadržan i E-Tech naziv za hibridni pogon.

 

Mada je nepoznato ime na globalnom planu, posebno u Formuli 1, Alpine ima dugu i uspešnu istoriju u drugim auto-moto disciplinama, uglavnom u reliju i trkama izdržljivosti.

 

S tim u vezi, Renaultov debi u F1 1977., omogućili su upravo Alpine i Gordini sportski ogranci.

 

Pod Renaultovim krovom od 1973., Alpine je nedavno uskrsnuo i pozicionirao se kao zasebna automobilska marka, a trenutno proizvodi A110 sportistu sa središnje pozicioniranim motorom.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery