AktuelnoVesti

„Procurela“ fotografija novog Mercedes-Benza C klase (2022.)

2.43KPregleda

Prošla godina nije bila prijatna po marketinški departman Mercedes-Benza, bar kada se radi o momcima i devojkama zaduženim da nove proizvode drže tajnim

 

Veliki broj novih modela s trokrakom zvezdom je „procureo“ na globalnu mrežu pre vremena. Najpre, to je bila redovna restilizacija E klase W213, čiji je izgled kabinskog prostora nenamerno „pobegao“ tokom predstavljanja pretproizvodnog (kamufliranog) prototipa u Nevadi.

 

 

Neki od inženjera prisutnih na događaju su jednostavno zaboravili da sakriju MBUX displeje dok su prikazivani kompjuterski generisani modeli osvežene E klase.

 

Nešto više od nedelju dana nakon toga, nedavno predstavljena S klasa je takođe delimično „procurela“, kada smo mogli da vidimo pretproizvodne prototipove bez kamuflaže.

 

Sada je vreme da steknemo rani uvid u Mercedes-Benz C klase W206 za 2022., koji je u „rođendanskom odelu“ spažen u pogonu u Bremenu. Fotografija se najpre pojavila na Instagram profilu autora, ali je u međuvremenu izbrisana. S obzirom da se aktuelna generacija C klase proizvodi u Bremenu, na mutnoj fotografiji se verovatno nalazi pretproizvodni model, koji će biti „maskiran“ za testiranje u javnosti.

 

 

Teško je proučiti sve detalje, ali sudeći po onome što možemo da vidimo, čini se da je reč o modelu sa srednjim nivoom opreme, s trokrakom zvezdom usred maske hladnjaka a ne iznad nje.

 

Kao što su najavile osvežena E klasa i nova S klasa, najmanji Mercedes sa zadnjim pogonom se prebacio na horizontalnije orijentisan izgled svetala.

 

Ista dizajnerska tema će biti prenesena i kada je reč o zadnjem delu, gde će nešto vertikalnija signalna grupa dobiti elegantniju i vodoravniju formu, slično kako kod veće „braće“.

 

Već sada znamo da će enterijer dobiti velik, vertikalan ekran, koji će biti varijacija na temu rešenja koje smo već videli u S klasi W223, s tim što će većina analognih dugmića i prekidača biti uklonjena. Umesto njih, komande će se obavljati putem dodira, pokreta ruku i glasa. Unapređeni MBUX sistem je takođe na meniju.

 

Kada govorimo o motorima, treba očekivati čitav niz elektrifikovanih četvorocilindraša, kako benzinskih tako i u dizel idzanju, s tim što glasine govore da će se AMG verzije prebaciti na hibridno-četvorocilindarski pogon, izveden iz M139 u 45 modelima.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery