AktuelnoVesti

Škoda Kodiaq vRS izlazi iz prodaje

2.17KPregleda

Proizvodnja Škode Kodiaq vRS će biti postepeno ukinuta u sedmicama koje slede

 

Češki model je nova žrtva strože ekološke regulative. Ovo je i zvanično potvrđeno od strane kompanije, tako da veliki SUV neće više biti u ponudi s 240 konja snažnim twin-turbo dizel motorom. U izveštaju takođe stoji da će sledeće godine doći do izvesnih rokada u proizvodnoj liniji Škode što se motora tiče.

 

Međutim, novosti ne znače da će jedini vRS povišenog klirensa u ponudi češke marke zauvek nestati sa scene. Škoda je dodala da će unapređena verzija Kodiaqa vRS biti ponovo uvedena kada dođe do redovne restilizacije.

 

 

Ipak, ostaje nejasno da li će češka marka umesto dizela instalirati benzinski motor ispod haube perjanice. Činjenica je da ovaj segment i dalje favorizuje dizel gorivo, mada je ono sve manje i manje u opticaju.

 

Uprkos prebacivanju fokusa na elektrifikaciju širom VW grupe (i nova Octavia vRS dolazi u „plug-in“ hibridnom izdanju), šef prodaje i marketinga Škode, Alen Fave, izavio je da Kodiaq PHEV nije u planu u bliskoj budućnosti.

 

„Suviše je rano da utvrdimo obrasce u vezi s prebacivanjem kupaca sa SUS na PHEV modele, a zatim i na BEV“, rekao je Fave. „Citigo-e iV je ukinut, a u ponudi od prošle godine smo imali samo Superb ’plug-in’ hibrid, tako da nemamo kupce koji bi kupili sledeći automobil. Možda bi ljudi mogli direktno s Kodiaqa da se prebace na Enyaq bez tranzicije kroz neki ’plug-in’ hibrid.“

 

Enyaq, nedavno predstavljeni električni SUV, prvi je model baziran na MEB platformi koji se proizvodi van Nemačke. Obećava prostranost Kodiaqa, ali uz manje spoljašnje dimenzije. Dodatni detalji u vezi s revidiranom Škodom Kodiaq za 2021. se očekuju ili kasnije u toku ove ili početkom sledeće godine.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery