Vesti

PSA grupacija traži partnera koji će je učiniti jačom, FCA grupacija otvorena za nova partnerstva!

Maserati ostaje u vlasništvu FCA grupacije

FCA PSA
1.97KPregleda

Formiranje alijansi kao da je postalo novi trend u automobilskoj industriji. Izvršni direktor PSA grupacije, Karlos Tavarez je nedavno izjavio da je njegova kompanija u potrazi za partnerom koji će je učiniti jačom. Takođe, cilj je da se tom saradnjom proširi uticaj PSA grupacije van Evrope.  

FCA PSA

Kako prenosi Bloomberg, PSA grupacija razmišlja o saradnji sa nekoliko drugih brendova. Potencijalni partneri PSA grupacije bi mogli biti FCA, General Motors i Jaguar Land Rover. Međutim, uticaj britanskog brenda na tržište Severne Amerike je znatno manji nego što je to slučaj sa prethodna dva automobilska giganta. Da napomenemo i to da je sve ovo još uvek u fazi razmatranja.

Sa druge strane, FCA grupacija je otvorena za saradnju, ako to za cilj ima njeno jačanje. To je rekao izvršni direktor FCA grupacije, Majk Menli tokom Sajma automobila u Ženevi. „Imamo jaku, nezavisnu budućnost, ali ako postoji partnerstvo, saradnja ili spajanje koje će nas učiniti još jačim, svakako ću to razmotriti“.

FCA PSA

Prethodnik Majka Menlija, pokojni Serđio Markione, nekoliko puta je pokušao da formira alijansu sa drugim brendovima. Međutim, on u tome nije uspeo.

Takođe, šef FCA grupacije je naveo da ne postoje planovi za prodaju brenda Maserati. On je time demantovao navode da Geely grupacija želi da kupi taj brend. Za sada je FCA grupacija fokusirana na to da njeni automobili ispunjavaju nove standarde o emisiji štetnih gasova u Evropi i na elektrifikaciju.

Maserati levante Trofeo Launch Edition

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery