Vesti

Alfa Romeo opoziva više od 60.000 primeraka Giulia i Stelvio

Zbog problema sa tempomatom

Alfa Romeo Giulia i Stelvio - opoziv
2.5KPregleda

FCA grupacija sa tržišta opoziva više od 60.000 primeraka modela Giulia i Stelvio širom sveta. Naime, ovi automobili imaju problema sa tempomatom.

Alfa Romeo Giulia i Stelvio - opoziv

Kako prenosi „The Detroit News“, kod određenih primeraka modela Giulia i Stelvio primećen je problem na tempomatu. Kako se navodi u saopštenju brenda Alfa Romeo, tempomat se ne isključuje čak ni kada vozač „stisne“ kočnicu. Sistem se može isključiti samo kada vozač neko vreme drži pritisnutu kočnicu.

Predstavnici kompanije Alfa Romeo navode da je problem uočen prilikom test vožnje jednog vozila. Za sada nisu prijavljeni slučajevi sa nezgodama koje je mogao da izazove ovaj problem.

Alfa Romeo Giulia i Stelvio - opoziv

Opoziv se odnosi na modele Giulia i Stelvio koji su proizvedeni u periodu između 2017. i 2019. godine. Vlasnici tih automobila će sledećeg meseca dobiti poziv da odvedu svoja vozila u ovlašćene servise. Tamo će problem biti uklonjen ažuriranjem softvera kočionog sistema.

Od automobila koji će biti opozvani, više od 19.000 se nalazi u SAD, 1.600 primeraka u Kanadi i 86 primeraka u Meksiku. Ostatak od oko 40.000 vozila se nalazi van Severne Amerike.

Alfa Romeo Giulia i Stelvio - opoziv

Ovo nije prvi opoziv koji se odnosi na modele Giulia i Stelvio. Naime, početkom 2018. godine, ova dva modela su opozvana zbog problema sa uljem za kočnice. Tada je Alfa Romeo zamenila čitav kočioni sistem na vozilima sa tim problemom.

Takođe, prošlog oktobra, na ova dva modela je primećen i problem sa pregrevanjem agregata. Taj problem se javio kod modela sa četvorocilindarskim agregatom zapremine 2 litara i kod 2,9-litarskog V6 agregata.

2 Komentara

  1. Nije me bilo dugo, teska vremena prijatelji moji, djavo ih odnio.
    trenutni opoziv:AUDI : a4,a5,a6,a7,a8,s4,s5,q7 proizvedeni od 2013 do 2018, uzrok curenje benzina i mogucnost pozara. Bmw, opoziva 1 i x1, proizvedeni od 2018 do 2019 zbog neke matice na stopsvjetlu gdje je moguce dolazak ulja i od odvajanja svjetla od auta.
    Manje opozive imaju fiat, honda, jeep, lancia i standardno (minumalno jednom mjesecno opoziva) mercedes kojem spojler sa GLE otpada sa auta na cestu.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery