Vesti

Prvi potpuno električni model kompanije Mazda stiže 2020. godine

Imaće samo tehnologiju kompanije Mazda

Mazda 3
1.75KPregleda

Već znamo da Mazda planira da predstavi svoje prvo električno vozilo početkom sledeće decenije. Taj model će imati samo tehnologiju komanije Mazda.  Znači da neće biti razvijen u saradnji sa kompanijama Toyota i Denso, kao što se pretpostavljalo.

Mazda3

Izvršni direktor kompanije Mazda za Evropu, Džef Gajton (Jeff Guyton) je tokom jednog intervjua potvrdio ovu informaciju. “Prvo električno vozilo ćemo lansirati 2020. godine i one će imati samo Mazdinu tehnologiju”, rekao je on. “Tehnologija koju razvijamo u saradnji sa kompanijama Toyota i Denso će se pojaviti na drugom modelu, možda nekoliko godina nakon prvog električnog vozila naše kompanije”, dodao je on.

Mazda još uvek “ne otkriva svoje karte” kada je reč o njenom prvom električnom modelu. Međutim, na onosvu ranijih izveštaja znamo da Džef Gajton ne želi da to vozilo izgleda “digitalno”. Naime, on je rekao da prvo električno vozilo kompanije Mazda ima “tradicionalni dizajn, a ne da izgleda kao frižider”.

Pročitajte i: Daimler i BMW razmišljaju o međusobnoj saradnji!?

On je naveo i da njegova kompanija planira “blago-hibridne” verzije novih Skyactiv-X pogonskih jedinica. Te verzije novih agregata na evropsko tržište stižu tokom naredne godine. Plug-in hibridne verzije bi trebalo na tržište da se pojave 2021. godine, samo godinu dana nakon premijere prvog, potpuno električnog vozila japanskog proizvođača automobila.

Mazda3

Prvo potpuno električno vozilo japanskog proizvođača je u planovima kompanije pre nego što je postignut sporazum sa kompanijama Toyota i Denso. Detalji o tom partnerstvu su oskudni, ali znamo da ove kompanijeplaniraju “zajednički razvoj tehnologije za električna vozila”.

Napomena: Na fotografijama se nalazi nova generacija modela Mazda3

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery