Vesti

BMW pod krivičnom istragom u Južnoj Koreji!

BMW pod istragom
956Pregleda

Ministarstvo saobraćaja Južne Koreje planira da pokrene krivičnu istragu protiv kompanije BMW. To odluka je donesena nakon što su istražitelji otkrili da je bavarski proizvođač skrivao informacije o mogućnosti izbijanja požara u automobilima.

BMW pod istragom

Otkriveno je i da je BMW nekoliko puta odlagao opoziv tih vozila sa tržišta. Naime, južnokorejski zvaničnici su kaznili nemačkog giganta sa 10 milijardi dolara zbog odlaganja opoziva 22.670 vozila. Zvaničnici Južne Koreje su istraživali kompaniju BMW još od avgusta. Tada su na automobilima tog proizvođača otkriveni defekti koji mogu izazvati požar. Ti defekti se odnoste na curenje rashladne tečnosti koje uz lošu izolaciju može dovesti do toga da se agregati zapale. Problemi postoje i u izduvnom sistemu na tim modelima.

Naime, u jednom izveštaju se navodi da je tokom ove godine zabeleženo skoro 40 slučajeva u kojima su se modeli bavarskog proizvođača spontano zapalili. Kompanija je zbog tog problema ove godine sa tržišta opozvala čak 1,6 miliona vozila širom sveta. Upravo ti slučajevi su jedan od razloga zbog kojih je prodaja automobila sa značkom kompanije BMW na tržištu Južne Koreje pala za čak 10% u prvih 11 meseci ove godine.

BMW pod istragom

Predstavnici korejskog odeljenja bavarskog proizvođača su nakon najave Ministarstva saobraćaja o krivičnoj istrazi izdali saopštenje. U njemu se navodi da će BMW u potpunosti sarađivati tokom istrage.

Izvor: Bloomberg

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery