Sajam automobila u DetroituVesti

Prvi, potpuno električni Cadillac je krosover!

Električni korosver još uvek nema ime

Cadillac EV
684Pregleda

Cadillac je na sajmu automobila u Detroitu predstavio i svoje prvo, potpuno električno vozilo.

Cadillac EV

To vozilo je prvo koje je bazirano na novoj platformi kompanije General Motors, namenjenoj električnim automobilima. Još uvek neimenovani krosover ima privlačan dizajn, te bi mogao biti pun pogodak za Cadillac.

Na njegovom prednjem delu se isiče potpuno zatvorena maska (rešetka) hladnjaka. Sa njenih bočnih strana se ističu trouglasti usisnici za vazduh na čijim su ivicama vertikalno postavljena LED dnevna svetla.  

Upečatljiv stil se nastavlja i ka zadnjem delu. Ističe se velika hauba i “padajući” krov. Dizajneri su se odlučili i za skrivene ručice za otvaranje vrata, kako bi dizajn ostao “čist”. Takođe, na osnovu fotografija nam se čini da se vetrobransko staklo spaja sa panorama staklenim krovom. Ističu se još i masivne aluminijumske felne i široki zadnji stubovi.

Cadillac još uvek ne otkriva detalje o ovom modelu, ali odluka da on premijerno bude predstavljen u Detroitu nije slučajnost. Naime, GM je nedavno najavio da će “Cadillac postati prvi korak ka potpuno električnoj budućnosti”. U svakom slučaju, znamo da je ovo vozilo bazirano na platformi koja je fleksibilna i na kojoj će biti bazirana i druga vozila različitih formi i oblika.

Kada je platforma najavljena, tokom novembra 2017. godine, GM je potvrdio da će na njoj biti bazirano najmanje 11 vozila. Među njima su luksuzni krosover, luksuzni krosover srednjih dimenzija i veliki luksuzni krosover. Pretpostavlja se da će na toj platformi biti baziran i ranije najavljeni novi kupe model.

Dodatne informacije će biti poznate danas.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery