Vesti

41.Dakar reli 2019 – Tri pobednika skoro sigurna, kod motociklista niko

41.Dakar reli 2019.

Naser Al Atija
1.76KPregleda

Ako ne dodje do nekih velikih obrta do kraja 41.DAKAR RELIJA, onda već sada možemo ukazati da su sasvim blizu trijumfa NASER AL ATIJA medju automobilistima, EDUARD NIKOLAEV sa svoja dva saputnika medju kamiondžijama i NIKOLAS KAVILJASO u klasi kvadova.

Motociklisti

Jedina klasa koja stalno menja lidere u generalnom plasma je MOTOCIKLISTIČKA. Jučerašnji pobednik medju dvotočkašima bio je Britanac SAM SANDERLEND. Međutim, osvajanjem trećeg mesta, Amerikanac RIKI BRABEC je opet i to po treći put preuzeo LIDERSKU POZICIJU. Na cilju je rekao :

„Da, trebala mi je dobra etapa. Nije bilo lako, mislim da sam vozio prebrzo. Nadam se da će sutra biti malo lakše i  mislim da će se u naredna tri dana KUINTANILA maksimalno boriti. Ključ svega je ne napraviti grešku, ali, stvarno je teško“.

BRABEC sigurno zna da na prvo mesto pored KUINTANILE ( +9.59 min. ) računaju i PRAJS ( + 6.55 min. ), VAN BEVEREN ( + 7.47 min. ) ,SANDERLEND ( + 9.58 min. ), a šanse imaju i još neki.

Automobilisti

Za veći broj poklonika brzine kategorija automobilista je najzanimljivija. Iskusni as iz KATARA, 48. godišnji NASER AL ATIJAH, pruža mnogim mladim ljudima pravu lekciju o reliju i načinu razmišljanja u toj disciplini. U minuloj etapi broj 6. je, reklo bi se, smišljeno prepustio pobedu na brzinskom ispitu SEBASTIENU LOEBU. Video je da mu DVA MINUTA zaostatka, ne znače puno u da će i dalje biti LIDER. Takodje je na taj način prepustio rivalu „otvaranje“ ispita narednog dana.

Upravo to, konstantno praćenje rezultata direktnih rivala i s tim u vezi kontrolisanje brzine i čuvanje automobila – donosi pobedu na MARATONIMA. Naravno, još niz drugih neophodnih elemenata je nezaobilazno, da bi se došlo do vrednog priznanja – TRIJUMFA NA DAKARU.

Do kraja 41. broja DAKARA, preostale su još tri etape i tri brzinska ispita. Mislimo da će NASER AL ATIJAH umeti da sačuva prednost. Samim tim i da će odneti VELIKU POBEDU nad zvezdama MINIJA, nad PETERHANSELOM, SAJNCOM i DEPREOM. Međutim, ako se uzme u obzir njegov današnji zaostatak za MISTER DAKAROM – STEFANOM PETERHANSELOM, od 11,58 minuta, onda njegovih 29.16 minuta aduta mogu da budu anulirani. Na prikazanoj fotografiji i NASER i STEFAN su nasmejani a ko će se NA KRAJU NAJVIŠE RADOVATI, znaćemo u prvi četvrtak, 17. januara 2019. godine, na cilju u LIMI.

Dakar reli

NASER AL ATIJA je vodeći u generalnom poretku 41.DAKAR RELIJA, i vozi dobro. Međutim, i on je kao i mnogi drugi imao problema sa navigacijom i sa probušenim gumama koje su ga zaustavljale na putu ka cilju. Na kraju 7. etape je našem PREDRAGU MILINKOVIĆU, novinaru RTS-a, koji je već DESETI PUT na najvećem maratonu sveta rekao sledeće:

“Dajem sve od sebe, za sada ide dobro, ali, čekaju nas još tri etape….biću presrećan da opet pobedim na DAKARU, to je za mene zaista VELIKA STVAR…..VELIKI POZDRAV SVIM LJUBITELJIMA RELIJA U SRBIJI“.

Dakar reli

U kategoriji SxS ništa se ne zna….Trenutno je u vodjstvu Brazilac VARELA, medjutim ima minimalnu prednost nad Čileancem KONTARDOM od 4.03 minuta.

Kamiondžije

Među kamiondžijama je sve po starom. Teška krstarica od oko 12 tona sa brojem 500 sigurno napreduje ka cilju. U njenoj kabini su EDUARD NIKOLAEV, EVGENIJ JAKOVLEV i VLADIMIR RIBAKOV. Posade „kamaza“ birane su veoma mudro, mogli su da budu uključeni samo oni koji dobro vladaju volanom, oni koji su vešti sa navigacijom a sva trojica su vrsni mehaničari.

U timu je naravno i čuveni „CAR“, 49. godišnji VLADIMIR ČAGIN, koji je čak SEDAM puta osvajao DAKAR RELI. NIKOLAEV ima prednost na kolegom SOTNIKOVIM 32.54 minuta, dok DE ROJ, sa „ivekom“, koji je danas pobedio na brzincu, zaostaje JEDAN SAT I 15 MINUTA.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery