Sajam automobila u DetroituVesti

Novi Ford Mustang Shelby GT500 – prvi pogled

Imaće V8 agregat zapremine 5,2 litara povezan sa sedmostepenim DCT menjačem

Ford Mustang Shelby GT500
1.07KPregleda

Za one koji ne mogu da čekaju zvaničnu premijeru na detroitskom sajmu automobila, tu su prve fotografije i informacije o modelu Ford Mustang Shelby GT500.

Ford Mustang Shelby GT500

Naime, na internetu su se pojavile fotografije modela Ford Mustang Shelby GT500 iz brošure. Nažalost, još uvek ne možemo potvrditi autentičnost fotografija i brošure. Ipak, čini nam se kao da je sve legitimno.

Već smo znali da će najjača verzija modela Mustang Shelby GT500 imati V8 agregat koji razvija preko 700 konjskih snaga. Brošura otkriva da taj agregat ima zapreminu 5,2 litara.

Agregat će, kako se navodi u brošuri, biti povezan sa sedmostepenim DCT Tremec menjačem preko kog će se snaga slati zadnjim točkovima. Kada već govorimo o točkovima, da napomenemo da će novi Mustang Shelby GT 500 imati felne od 20 cola i Michelin Pilot 4S pneumatike. Tu je i Brembo kočioni sistem sa šest klipova i diskovima prečnika 420 mm na prednjim, dok će na zadnjim točkovima biti montirani diskovi prečnika 370 mm sa četiri klipa.

Navodi se i da će ovaj model imati MagneRide adaptivno vešanje i pogonsko vratilo od ugljenikovih vlakana.

Kada je reč o dizajnu, na prednjem delu modela Mustang Shelby GT500 ističe se agresivni spliter i Shelby oznaka. Tu je i hauba sa otvorima za vazduh i jedinstven diguzor na zadnjem delu automobila.

Enterijer će biti opremljen ekranom dijagonale 12 inča i SYNC 3 infotejnemnt sistemom. Novi Mustang Shelby GT500 će premijerno biti predstavljen sutra, te ćemo tada znati sve detalje.

Fotografije: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery