Vesti

Prvi električni hiper automobil kompanije Lotus zvaće se Evija!

Zvanično potvrđeno!

Lotus Evija
1.48KPregleda

Kompanija Lotus je iskoristila Goodwood festival brzine da nam otkrije informaciju da će se njen najavljeni hiper automobil zaista zvati Lotus Evija.

Lotus Evija

Ovaj model je ranije bio poznatiji kao Type 130. Ime Evija se izgovara Evaja i znači “prvi koji postoji” ili “onaj koji živi”. Predstavnici Lotusa navode da ovo ime savršeno odgovora njihovom novom automobilu. Razlog za to je zapravo to što će Evija biti prvi električni hiper automobil britanskog proizvođača.   

Model Lotus Evija će početi da se proizvodi sledeće godine. Iz kompanije navode da će on “otvoriti novo poglavlje u istoriji legendardnog britanskog proizvođača sportskih automobila”. Takođe se navodi da će ovo biti prvi potpuno novi model lasniran od kada je vlasnik Lotusa postala Geely grupacija.  

Još uvek se ne zna puno detalja o specifikacijama modela Lotus Evija. Međutim, automobil će biti predstavljen krajem ovog meseca na specijalnom događaju u Londonu. Do tada je kompanija objavila novi tizer video na kojem vidimo kako će izgledati centralna konzola u kabini. Lotus je obećao da će nam nove detalje uskoro otkriti, te nam ostaje samo da čekamo.

Lotus Evija

Međutim, znamo da će proizvodnja biti ograničena na samo 130 primeraka. Takođe, postoje glasine da će Lotus Evija imati jednodelnu šasiju od ugljenikovih vlakana. Očekuje se da ovaj model poseduje četiri elektormotora koji će ukupno razvijati više od 1.000 konjskih snaga.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery