Vesti

Premijera novog Mercedes-Benz Sprinter VS30 na Zlatiboru

Promocije

898Pregleda

Danas je na jednoj od najlepših planina Srbije, Zlatiboru, održana promocija novog Mercedes-Benz Sprinter VS30 modela, a naša redakcija je bila na licu mesta.

Iako je već u trećoj generaciji na tržištu (prva se pojavila 1995, a druga 2006. godine), odnosno, već 23 godine, Sprinter se uspešno bori sa konkurencijom i nema nameru da ustukne čak i pred najmlađim takmičarima u segmentu dostavnih vozila.

Naime, skrenuta nam je pažnja na to da postoji čak 1.700 varijanti novog Sprintera i oko 600 dodatnih opcija opreme!

Danas je među predstavljenim verzijama ovog modela bila i ona koja je verovatno i najzanimljivija za naše tržište, a koju smo mi imali prilike da vozimo. Reč je o modelu sa oznakom Sprinter 314 CDI KA.

Srce ovog „našeg“ modela jeste četvorocilindarski dizel agregat zapremine 2.143 kubika koji razvija 143 konjskih snaga (105 kW). Agregat je povezan sa šestostepenim manuelnim menjačem.

Ukupna masa vozila je 2.084 kilograma, a nosivost iznosi 1.416 kilograma. Zapremina tovarnog prostora iznosi 11 kubnih metara.

Model koji smo vozili od opreme poseduje MBUX multimedija sistem sa ekranom dijagonale 7 inča, a tu je i multifunkcionalni volan podesiv po visini i dubini.

Od pomoćnih sistema za vožnju ističu se kamera za vožnju unazad i nadgledanje mrtvih uglova, zatim izbegavanje sekundarnog sudara, aktivna asistencija pri kočenju, sistem za održavanje vozila u traci i slično.

Nakon prezentacije novog modela održana je i probna vožnja devet vozila do Tare.

Uskoro očekujte i opširniji tekst o ovom modelu.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery