970_250_eko
Sajam automobila u Frankfurtu

Alpina B3 Touring – alternativa za M3 karavan kog Bavarci neće konstruisati!

Razvija 455 konjskih snaga

Alpina B3 Touring
811Pregleda

Sa namerom da popuni prazninu koju bi inače trebalo da popuni model BMW M3 Toruing kog Bavarci neće praviti, stiže nam nova Alpina B3 Touring. Ovaj model je premijerno predstavljen na Sajmu automobila u Frankfurtu.

Alpina B3 Touring

Naime, Alpina B3 Touring će biti direktan konkurent modelima kao što su Audi RS4 Avant i Mercedes-AMG C63. Pokreće ga trolitarski, redni šestocilindarski twin-turbo S58 agregat. On razvija 455 KS (340 kW) i 700 Nm obrtnog momenta. Snaga se na sve točkvoe šalje preko osmostepenog ZF menjača.

Ovaj automobil poseduje i “Launch Control” funkciju koja je optimizovana za sprint od 0 do 200 km/h. Predstavnici kompanije Alpina nisu otkrili koliko je vremena potrebno modelu B3 Toruing za ubrzanje od 0 do 100 km/h. Međutim, poznato je da je maksimalna brzina ovvog karavana veća od 300 km/h. Vozaču su na raspolaganju i režimi vožnje Comfort, Comfort+, Sport i Sport+.

Modifikovano je i vešanje i kočioni sistem, a unapređena je i aerodinamika. Tu su novi difuzor, izduvne cevi i slično. Za ovaj model su rezervisane i dve jedinstvene boje u plavoj i zelenoj metalik nijansi.

U enterijeru dominira Lavalina koža sa šavovima. Tu su i novi pragovi, patosnice i slično. Digitalna instrument tabla ima Alpina dizajn, a ovaj model ima i veliki broj opreme koja je standardna.

Alpina B3 Touring na tržište stiže u prvom kvartalu 2020. godine, a prvi primerci će biti dostavljeni sledećeg leta. Cena će naknadno biti saopštena.  

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery