Sajam automobila u Ženevi

Predstavljen je i osveženi Mitsubishi ASX!

Evropska premijera

Mitsubishi ASX
4.06KPregleda

Mitsubishi je na Sajmu automobila u Ženevi, pored osvežene verzije pikap modela L200 i koncepta po imenu Engelberg Tourer, predstavio i značajno unapređeni model ASX!

Mitsubishi ASX

Iako je restajling prilično drastičan, ipak nije reč o potpuno novom modelu. U svakom slučaju, ovaj model je sada prošao kroz najveće promene od kada je predstavljen 2009. godine. To znači da je sada u skladu sa novim modelima japanskog proizvođača, kao što je na primer Eclipse Cross.

Prednji deo je pretrpeo značajne promene, te je sada tu „Dynamic Shiled“ stil dizajna. To znači da se na njemu ističe masivna maska (grille) hladnjaka i novi farovi. Tu su i LED pokazivači pravca i svetla za maglu, kao i novi branik.

Mitsubishi ASX

Na zadnjem delu se ističu svetlosne jedinice sa LED tehnologijom i novi branik. Takođe, Mitsubishi ASX je od sada dostupan i u tri nove boje: „Red Diamond“, „Sunshine Orange“ i „Oak Brown“.

Mitsubishi ASX

Kada je reč o kabini, tu je novi SDA infotejnment sistem sa ekranom dijagonale 8 inča. Na najskupljim modelima je dostupna i TomTom navigacija.

U Evropi će se novi Mitsubishi ASX prodavati sa novim MIVEC čatvorocilindarskim agregatom zapremine dva litara. On može biti povezan ili sa petostepenim manuelnim ili sa INVECS 3-III CVT šestostepenim menjačem. Takođe, ovaj model će biti dostupan sa pogonom na prednje ili na svim točkovima. Još uvek nema detalja o specifikacijama, ali se pretpostavlja da je reč o istom agregatu kakav se nalazi u modelu Outlander za evropsko tržište. Kod ovog većeg SUV-a ovaj atmosferski agregat razvija 148 konjskih snaga i 195 Nm obrtnog momenta.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery