Sajam automobila u Ženevi

Debitovao je i novi Subaru Forester eBoxer

Sa "blago" hibridnim pogonom

Subaru Forester eBoxer
2.46KPregleda

Subaru je iskoristio ženevski sajam automobila da evropskim klijentima predstavi svoju novu „blago“ hibridnu tehnologiju, i to na modelu Forester eBoxer. Novi Forester eBoxer će u gami kompanije zauzeti mesto dizel varijante prethodne generacije ovog modela.

Subaru Forester eBoxer

Subaru-ova eBoxer „blago“ hibridna tehnologija kod modela Forester kombinuje bokser četvorocilindarski, benzinski agregat zapremine 2 litara sa malim elektromotorom koji je postavljen u kutiji transmisije. Ovaj benzinski agregat razvija 148 konjskih snaga i 194 Nm obrtnog momenta. Elektromotor razvija dodatnih 16 „konja“ i 65 Nm obrtnog momenta.

Funckije kao što je „konstantni “ pogon na svim točkovima su ostale nepromenjene. Novi, „blago“ hibridni Subaru Forester se samo na električnu energiju može voziti kratko i pri maloj brzini.

Baterija je montirana na zadnjoj osovini zbog čega Forester eBoxer ima niži centar gravitacije i bolju raspodelu težine od čisto benzinske varijante. Informacije o potrošnji i emisiji štetnih gasova tek treba da budu objavljene.

Nova, peta generacija modela Forester je malo šira i duža od svog prethodnika. To je rezultiralo sa više prostora u kabini i prtljažniku. Enterijer je izrađen od kvalitetnijih materijala te je samim tim i kabina tiša i ima manje vibracija u njoj.

Novi „blago“ hibridni eBoxer pogonski sklop će se prodavati i na modelu XV. Ovi modelu u Evropu stižu na jesen ove godine.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery