Sajam automobila u Ženevi

Koncept Mitsubishi Engelberg izgleda kao Outlander iz budućnosti!

Premijera

Mitsubishi Engelberg
1.59KPregleda

Mitsubishi je na Sajmu automobila u Ženevi predstavio svoj novi Engelberg Concept. Ovaj model je danas imao svoju svetsku premijeru.  

Mitsubishi Engelberg

Ime je dobio po švajcarskom zimskom odmaralištu. On poseduje plug-in hibridni pogonski sklop koji se sastoji od 2,4-litarskog benzinca i elektromotora. Snaga će se slati svim točkovima, a ovaj model će sa jednim punjenjem moći da pređe i do 70 kilometara samo na električnu energiju, po WLTP standardima. Ukupni broj kilometara koji će ovaj model moći da pređe sa jednim punjenjem (benzin i struja) biće preko 700 kilometara.

Voleli ih ili ne, masivne maske (grill) hladnjaka su, čini se, postale trend u automobilskoj industriji. Ovo pominjemo zbog činjenice da će i Engelberg Tourer imati jednu takvu masku. Ističu se i LED svetla sa leve i desne strane maske koja formiraju oblik slova „X“ i LED svetla na krovu iznad vetorbranskog stakla. Na fotografijama vidimo i da je koncept ovog modela lišen tradicionalnih ručica za otvaranje vrata i bočnih retrovizora.

Otvaranjem vrata otkriva se prostrana kabina sa tri reda sedišta. U njoj domnira bela kožna presvlaka i plavo ambijentalno osvetljenje. Komandna tabla ima čist dizajn sa digitalnim instrumentima i ekranom infotejnment sistema koji podseća na tablet.

Mitsubishi Engelberg

S obzirom da je ovaj model u jednoj rečenici povezan sa modelom Outlander PHEV, koji i dan danas beleži veliki uspeh na tržištima kao što je Velika Britanija gde se prodaje od 2014. godine, ovaj koncept bi mogao biti uvod u sledeću generaciju tog modela. Takođe, ne možemo da ne odolimo utisku da nas ovaj model podseća na neku futurističku verziju modela Outlander.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery