Vesti

Potpuno električni Ferrari? Ne pre 2025. godine!

Za sada je fokus usmeren na hibridne pogonske sklopove

Ferrari Roma
1.44KPregleda

Ferrari neć na tržište lansirati svoj prvi, potpuno električni model pre 2025. godine. Naime, po mišljenju izvršnog direktora proizvođača iz Maranela, Luisa Kamilierija, tehnologija još uvek nije usavršena…  

Ferrari Roma

Prošlog puta kada su čelnici proizvođača iz Maranela pominjali električni model, rečeno je da će prvi stići na tržište posle 2022. godine. Ovoga puta je Kamilieri rekao da se to neće desiti pre 2025. godine.

“Tehnolgija baterija je još uvek daleko od onog nivoa na kom želimo da bude”, rekao je on. “Još uvek ima velikih problema po pitanju autonomije, brzine i ponovnog punjenja. Prema tome, Ferrari će konstruisati električni model. Ali ne pre 2025. godine”, dodao je on.

Kamilieri je rekao da Ferrari svakako razmišlja o elektirčnom GT modelu, ali da je on još uvek godinama daleko. Umesto toga, italijanski proizvođač će se fokusirati na hibridne pogonske sklopove. Podsećamo, tokom ove godine, Ferrari je predstavio model SF 90 Stradale. Reč je o prvom, serijskom hibridnom modelu sa značkom “propinjućeg konja”.

Cilj kompanije Ferrari je da do 2022. godine 60 procenata od ukupnog broja prodatih automobila bude elektrifikovano. Ova kompanija ne isključuje ni alternativne tehnologije, kao što su gorivne ćelije i bio gorivo.

Ferrari je ove godine lansirao pet novih modela. To su: SF 90 Stradale, F8 Tributo, F8 Spider, 812 GTS i Roma. Još deset automobila će biti predstavljeno u naredne četiri godine. Jedan od njih je i željno iščekivani SUV po imenu Purosangue. On se na tržištu očekuje od 2022. godine.

Ferrari F8 Tributo

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery