Vesti

Novi Seat Leon će premijerno biti predstavljen 18. januara!

Sada i zvanično potvrđeno

Seat Leon - najava premijere
1.36KPregleda

Seat je konačno potvrdio da će nova, četvrta generacija modela Leon premijerno biti predstavljena 28. januara 2020. godine!

Seat Leon - najava premijere

Uz ovu najavu stigao je i prvi tizer video. Na njemu možemo videti svetlosne grupe na zadnjem delu ovog kompaktnog hečbeka. Takođe, možemo videti i da će novi Leon imati nove LED farove i tanku svetlosnu liniju koja povezuje štop svetla. „Leon“ natpis će stajati ispod logoa kompanije na sredini zadnjeg dela ovog automobila.

Naime, pri prilasku novoj generaciji modela Seat Leon aktiviraju se projektori koji ispisuju reč „Hola!“. U enterijeru se ističe ambijentalno osvetljenje koje se prostire komandnom tablom i na panelima vrata. Tu je i novi multifunkcionalni volan iza kog se krije digitalna instrument tabla. Desno od volana je ekran infotejnment sistema. Tu je i mala ručica menjača ispred koje se nalazi prazan prostor. On može služiti za odlaganje sitnica, ili kao bežični punjač za mobilne telefone.

Seat Leon - najava premijere

Novi Seat Leon će biti baziran na unapređenoj varijanti MQB platforme, koju deli sa novim Golfom i Octaviom. Biće dostupan sa nekoliko benzinskih i dizel agregata, ali i kao „blagi“ i plug-in hibrid.

Cupra Leon će biti na vrhu ponude, a mogla bi biti dostupna sa dva pogonska sklopa. Jedan je 2.0-litarski TSI koji razvija oko 300 KS, a drugi je plug-in hibridni pogonski sklop koji će razvijati preko 240 KS. Ova druga, elektrifikovana varijanta će samo na električnu energiju moći da pređe do 50 kilometara puta.

Seat Leon - najava premijere

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery