Vesti

Polestar 2 će imati oko 395 konjskih snaga

Prva tizer fotografija!

Polestar 2
2.01KPregleda

Polestar 2 će uskoro biti premijerno predstavljen, te je kompanija objavila prvu tizer fotografiju tog električnog vozila.

Naime, Polestar 2 će imati formu “fastback” modela sa petoro vrata. Reč je o performantnom električnom vozilu koje će biti direktan konkurent Tesla Model 3. Tizer fotografija ne otkriva puno toga. Međutim, na njoj vidimo da će priključak za punjenje biti smešten na zadnjem delu automobila, ali i zadnje svetlosne jedinice koje će biti povezane tankom osvetljnom linijom.

S obzirom da je reč o “fastback” vozilu, Polestar 2 će imati “padajući” krov koji se spušta ka relativno kratkom prtljažniku.

Švedski proizvođač performantnih električnih vozila detalje o svom novom modelu još uvek čuva u tajnosti. Međutim, pređašnji izveštaji sugerišu da će ovaj model imati infotejnment sistem baziran na Android softveru. Nazvan Google Android HMI (Human Machine Interface), ovaj infotejnment će imati Google Assistant funkciju koja je slična Amazonovoj Alexa.

Polestar je otkrio i da će Polestar 2 razvijati oko 305 konjskih snaga (294 kW), te da će sa jednim punjenjem moći da pređe i do 482 kilometara.

S obzirom da će ovaj model biti direktan pandan Teslinom Model 3, očekuje se i slična cena. Novi model će moći da se kupi preko “pretplate” ili na tradicionalan način.

Naime, Tesla Model 3 se trenutno prodaje po ceni od 44.000 dolara, očekuje se da otprilike toliko košta i Polestar 2.

Polestar 2 će premijerno biti predstavljen u nekoj od narednih nedelja, a tada ćemo znati i više detalja o njemu.

Polestar 2

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery