Vesti

Mark Rejs je novi predsednik kompanije General Motors!

Smena na vrhu

Mark Rejs
2.35KPregleda

Mark Rejs je danas i zvanično postao novi predsednik kompanije General Motors. On je na toj poziciji nasledio Dena Amana, koji je prešao na poziciju izvršnog direktora kompanije Cruise Automation.  

Mark Rejs

Mark Rejs je u kompaniji GM od samog početka njegove karijere, 1983. godine.  Prošle godine je preuzeo odgovornost za Cadillac i planiranje globalne game. Zahvaljujući njegovom vođstvu, Cadillac će do 2021. godine na svakih šest meseci lansirati po jedan novi model.

“Ponosan sam na činjenicu da sam čitavu svoju karijeru proveo u General Motors-u”, rekao je Mark Rejs. “Preuzeti ovu novu ulogu je prava čast. Sa našom trenutnom gamom koju čine izvanredni automobili, kamioneti i krosoveri siguran sam da ćemo nastaviti da nižemo uspehe”, dodao je on.

Predstavnici GM-a su rekli da će Mark Rejs tokom naredne dve godine duplirati sredstva koja će biti uložena u elektrivikaciju i tehnologiju autonomnih vozila.

Mark Rejs

“Njegovo iskustvo, poznavanje proizvoda i liderstvo će nastaviti da radi na ojačanju naše trenutne poslovne pozicije”, rekla je izvršna direktorica kompanije GM, Meri Bara. Ona će raditi zajedno sa Rejsom, dok će Aman i Kajl Vojt biti zaduženi za Crusie Automation.

Izvor: Bloomberg

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery