970_250_eko
Vesti

Pojavile se nove fotografije enterijera modela Porsche Taycan!

Ekran osetljiv na dodir i ispred suvozača!

Porsche Taycan enterijer
737Pregleda

Porsche je pre par dana objavio tizer fotografiju enterijera modela Taycan, a sada su se pojavile i nove fotografije koje nam u potpunosti otkrivaju kako izgleda enterijer tog modela.

Porsche Taycan komandna tabla

Naime, kabinom dominiraju četiri različita ekrana. Među njima su i potpuno digitalna instrument tabla, ekran infotejnment sistema i ekran ispod infotejnmenta preko kog se kontroliše klima. To i nije neobično, Audi ima sličnu konfiguraciju. Međutim, velika novina kod modela Taycan je zapravo ekran ispred suvozačevog sedišta. Predstavnici nemačkog proizvođača nisu otkrili puno detalja o tom ekranu, ali se u saopštenju navodi sledeće: „taj ekran će omogućiti suvozaču da sa lakoćom menja podešavanja u vozilu bez da ometa vozača.“

Instrument tabla

Da se vratimo na ostala tri ekrana. Naime, digitalna instrument tabla ima ekran dijagonale 16,8 inča. On je blago zaobljen i urađen je u minimalističkom stilu. On ima pravo staklo i filter foliju koja mu daje „anti-glare“ svojstvo. To znači da neće biti neprijatnih odsjaja svetlosti sa tog ekrana.

Porsche Taycan enterijer

Instrument tabla je podesiva i ima četiri različita režima. To su Classic, Map, Full Map i Pure. Classic mod podseća na tradicionalne instrument table, dok su dva Map režima namenjena navigaciji. Sa druge strane, Pure mod ekrana je minimalistički i vozaču pruža samo informacije o brzini, saobraćajnim znakovima i „navigaciju“. Navigacija kod ovog režima nije klasična sa mapom, već se na ekranu samo pojavljuju strelice u pravcu u kom vozač treba da skrene.

Sa bočnih strana instrument table nalaze se dve male oblasti osetljive na dodir preko kojih se lako pristupa često upotrebljavanim podešavanjima vozila. Preko leve strane se pristupa svetlonsim jedinicama, dok se na desnoj strani pristupa podešavanjima vešanja i slično.

Ispred instument table se nalazi jedan od dva dostupna volana. Naime, „uvodni“ volan je običan volan, a sa druge strane, kao opcija je dostupan GT sportski volan. On ima upečatljiv i jedinstven dizajn sa vidljivim šrafovima i poseduje tipični „Porsche Round Switch“ prekidač preko kog se mogu birati različiti režimi vožnje.

Infotejnment i klima

Desno od instrument table se ističe ekran infotejnment sistema veličine 10,9 inča. On je integrisan u centralnu konzolu i staklo, čime se dobija „izgled crnog panela“. On podržava glasovne kompande koje se aktiviraju rečenicom „Hey Porsche“. Tu su i aplikacije kao navigacija, telefon, medija i Porsche Connect.

Porsche Taycan enterijer

Ispod infotejnment ekrana je centralna konzola sa dva četvrtasta otovra za vazduh i ekranom od 8,4 inča. Preko tog ekrana se, kako smo već naveli, pristupa kontorli klime u vozilu, ali i grejačima/ventilaciji u prednjim sedištima. Takođe, ovaj ekran podržava „prepoznavanje rukopisa“ što vozaču znatno olakšava da unese adresu za navigaciju.

Kao da već nema dovoljno ekrana, Porsche Taycan je dostupan i sa još jednim. On ima veličinu od 5,9 inča i preko njega se može pristupiti četvorozonskoj kontroli klime. Smešten je ispred zadnje klupe.

Kada već govorimo o opcijama da navedemo i da će Taycan biti dostupan sa visokim nivoom personalizacije.

Porsche Taycan će premijerno biti predstavljen 4. septembra.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery