Vesti

Pogledajte kako se pravi novi Volkswagen ID.3 u Nemačkoj

Video

Volkswagen ID.3
666Pregleda

Volkswagen ID.3 je najvažniji novi model nemačkog brenda još od Golfa. Zahvaljujući video snimcima od ispod teksta, sada imamo i jasnu ideju o tome kako se ovaj potpuno električni hečbek proizvodi.

Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3 se proizvodi u VW postrojenju Cvikau u Nemačkoj. Iako je sam automobil inovativan i nov, on se u velikoj meri proizvodi kao i drugi automobili. Što znači da veliki deo posla obavljaju roboti.

Možda najvažniji deo modela Volkswagen ID.3 jeste njegov pod, zbog činjenice da su u njemu smeštene baterije. VW nakon poda kreira i druge pogonske komponente, uključujići i elektromotor koji je smešten na zadnjoj osovini.

Možda ćete primetiti i da ID.3 ima „old-school“ doboš kočnice na zadnjoj osovini. Iako to možda izgleda neobično, činjenica je da su tradicionalne kočnice mnogo manje važne na električnim vozilima zbog efekta regenerativnog kočenja.

Predstavnici kompanije se nadaju da će se ID.3 prodavati u velikom broju, a po svemu sudeći ima prave sastojke za to. Agregati su njegova najveća prednost i biće ih dostupno 3. Prvi model biće 45 kWh motor koji će proizvoditi 150 KS i omogućiće pređeni put od 330 kilometara sa punom baterijom. Sledeći model je verzija od 48 kWh koja proizvodi 200 KS i pređeni put od 420 km. Za kraj, VW je pripremio motor od 77kWh koji takođe prozivodi 200 KS, ali omogućava veći pređeni put i to od 550 km.

Početna cena će biti manja od 30.000 evra u Nemačkoj.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery