Vesti

Bentley dostavio prve primerke modela Bentayga Hybrid!

Potpuno električni model se očekuje najkasnije 2025. godine

Bentley Bentayga Hybrid
1.33KPregleda

Prvi primerci prvog elektrifikovanog modela kompanije Bentley su dostavljeni. Novi Bentayga Hybrid je označio početak puta britanskog brenda ka elektrifikaciji.

Bentley Bentayga Hybrid

Bentley model Bentayga Hybrid opisuje kao „prvi na svetu, pravi luksuzni plug-in hibrid, koji je ujedno i najekonomičniji model koji smo napravili“.

Britanski proizvođač luksuznih automobila planira da u svojoj gami ima najmanje po jednu elektrifikovanu varijantu svojih modela do 2023. godine. Prvi potpuno električni Bentley bi na tržište trebalo dastigne do 2025. godine.

Novi Bentley Bentayga Hybrid poseduje trolitarski turbo V6 agregat koji zajedno radi sa elektromotorom. Taj pogonski sklop ukupno razvija 443 KS i 700 Nm obrtnog momenta.

Zahvaljujući litijum-jonskoj bateriji od 17,3 kWh ovaj hibridni SUV može da pređe do 39 kilometara. Da bi se potpuno napunile baterije potrebno je dva i po sata. Elektromotor razvija 126 KS i 400 Nm obrtnog momenta.

Bentley Bentayga Hybrid iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 5,2 sekunde, a maksimalna brzina je ograničena na 254 km/h. Ovaj model emituje svega 79 g/km štetnih gasova, a prosečna potrošnja na 100 kilometara je 3,5 litara. Sa punim rezervoarom za gorivo i električnom energijom ovaj model može da pređe 747 kilometara.

Početna cena novog Bentley Bentayga Hybrid modela je 141.100 evra na evropskom tržištu, bez oporezivanja.

Bentley Bentayga Hybrid

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery