Vesti

Počela serijska proizvodnja modela Mercedes-Benz EQC 400!

Objavljeni su i zvanični podaci o ceni ovog modela

Mercedes-Benz EQC
4.47KPregleda

Nedavno je i zvanično počela serijska proizvodnja modela Mercedes-Benz EQC. Nemački proizvođač je i zvanično objavio detalje o ceni svog električnog SUV modela na nemačkom tržištu. Naime, taj automobil će se prodavati po ceni od 71,281 evra sa porezima.

Mercedes-Benz EQC

U poređenju sa uvodnim modelom Audi E-Tron, Mercedes-Benz EQC je jeftiniji za 8.619 evra. Gore pomenuta cena od 71.281 evra sa porezima se odnosi na model EQC 400 4Matic. Taj model kao standard ima MBUX infotejnment sistem sa sva ekrana dijagonale 10,25 inča, navigaciju i drugo. Za dodatnih 2.297 evra dustpan je i paket sistema za asistenciju vozaču. Za dodatnih 1.607 evra je dostupan AMG Line dizajn spoljašnjosti, dok AMG Line dizajn enterijera košta dodatnih 1.083 evra.

Sad nešto o samom automobilu. Naime, njegovi elektromotori razvijaju ukupno 402 konjske snage (300 kW) i 760 Nm obrtnog moemtna. Tu je i litijum-jonska baterija od 80 kilovat-časa. Zahvaljujući svemu tome, ovaj električni krosover iz mesta do 100 km/h ubrzava za 5,1 sekundu i postiže maksimalnu brzinu od 180 km/h. Po NEDC ciklusu testiranja, Mercedes-Benz EQC sa jednim punjenjem može preći između 445 i 471 kilometara.

Mercedes-Benz EQC

Proizvodnja modela Mercedes-Benz EQC je nedavno zvanično krenula u postrojenju u Bremenu. Tamo se ovaj električni SUV proizvodi zajedno sa modelima C-Klase i GLC i GLC Coupe.

Krajem godine, ovaj automobil će početi da se proizvodi i u Kini. Modeli koji se tamo proizvedu biće namenjeni samo kineskom tržištu.

Sa druge strane, baterije se proizvode u mestu Kamenz u blizini Drezdena.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery