Vesti

Restilizovana Škoda Superb će biti predstavljena krajem meseca!

Tizer fotografija

Škoda Superb tizer
2.34KPregleda

Posle nešto više od četiri godine nakon zvanične premijere, treća generacija modela Škoda Superb će proći kroz restilizaciju (facelift). Upravo ta, restilizovana Superb će premijerno biti predstavljena krajem ovog meseca, a češki proizvođač je objavio i prvu tizer fotografiju.  

Škoda Superb

Iako se na prvi pogled čini da restilizovani model vizuelno izgleda kao model koji se trenutno prodaje, detaljnijim pregledanjem se mogu uočiti suptilne promene.

Naime, na prednjem delu modela Škoda Superb se ističu restilizovani farovi i svetlosne jedinice. Farovi su gotovo istog oblika kao kod trenutnog modela, ali sada imaju LED tehnologiju. Tu su i LED dnevna svetla. Dizajn maske je ostao isti, mada deluje da je ona sada malo šira nego ranije. Vidimo da je restilizovan i prednji branik u kom su integrisana svetla za maglu. Ta svetla za maglu će biti povezana hromiranom lajsnom koja je široka gotovo koliko i branik. Time će restilizovana Škoda Superb izgledati agresivnije.

Škoda Superb tizer

Slika zadnjeg dela automobila trenutno nije dostupna. Međutim, predstavnici češke kompanije su ranije rekli da će logo na prtljažniku biti zamenjen slovima “SUPERB”. Pretpostavljamo da će i zadnje svetlosne jedinice biti redizajnirane.

Škoda je ranije obećala da će osveženi Superb imati novu tehnologiju i unapređeni enterijer

Ostaje da se vidi šta to tačno znači, ali pretpostavljamo da nas očekuje unapređeni multimedija sistem i možda digitalna instrument tabla.

Takođe, ono što sa sigurnošću znamo jeste da će redizajnirana Škoda Superb biti prvi plug-in hibridni model češkog proizvođača. Očekuje se da ta verzija modela Superb ima isti pogonski sklop kao VW Passat GTE. Njegov pogonski sklop se sastoji od 1,4-litarskog četvorocilindraša i elektromotora. Oni ukupno razvijaiju 215 konjskih snaga (160 kW) i 400 Nm obrtnog momenta.  Nemački automobil ima i litijum-jonsku bateriju od 9,9 kWh zahvaljujući kojoj, samo na struju i sa jednim punjenjem, može preći do 50 kilometara puta.

Škoda će osveženi Superb predstaviti na događaju koji će biti organizovan u Bratislavi. To će se desiti tokom svetskog šampionata u hokeju na ledu, čiji je Škoda generalni sponsor još od 1993. godine.

Škoda Superb

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery