Vesti

Druga generacija modela Range Rover Evoque neće dobiti potpuno električnu varijantu!

Pre kraja godine stiže plug-in hibridna varijanta

Vrele Gume - Range Rover Evoque
1.94KPregleda

Pretpostavljalo se da će glavni adut britanskog brenda u segmentu električnih SUV modela biti nova, druga generacija Range Rover Evoque. Međutim, po svemu sudeći od toga nema ništa.

Test Range Rover Evoque - Vrele Gume

Land Rover trenunto ne pokazuje nikakvo interesovanje da izazove modele kao što su Audi E-Tron, Mercedes-Benz EQC, Tesla Model X i Jaguar I-Pace. Naime, prema najnovijim informacijama britanski SUV će ostati pri svojoj trenutnoj paleti agregata.

Razlog za to je, prema rečima predstavnika kompanije, to što na tržištu nema mesta za električni Evoque. “Sigurni smo da će nekada postojati veća potražnja za malim elektirčnim SUV modelima, ali to još uvek nije slučaj”, rekao je Rovdon Glover, šef JLR kompanije.

Prema tome, mogućnost da ćemo videti električni Evoque još uvek postoji. Međutim, to se sigurno neće desiti na trenuntnoj generaciji. Nova, treća generacija bi na tržište trebalo da stigne do 2025. godine, te će možda upravo ona biti ona koja će SUS aggregate zameniti baterijom i elektromotorima.

Vrele Gume - Range Rover Evoque

U svakom slučaju, oni koji žele trenutni Evoque sa nekim vidom električnog pogona, na raspolaganju će imati plug-in hibridnu varijantu, koja se očekuje pre kraja godine. Očekuje se da taj plug-in hibridni pogonski sklop razvija 197 konjskih snaga. Pretpostavlja se da će on biti kombinacija 1,5-litarskog trocilindarskog agregata i elektromotora.

Pored nove PHEV varijante modela Evoque, pre kraja godine se očekuje i verzija sa novim trocilindarskim Ingenium agregatom.

Druga generacija modela Range Rover Evoque je nedavno bila kod nas na testu. Šta o njoj mislimo saznajte na video snimku ispod teksta.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery