AktuelnoPRVesti

Peugeot 308 proglašen za „Automobil godine u Nemačkoj“ u C segmentu

5.21KPregleda

Žiri za izbor „Nemačkog automobila godine” (GCOTY) je 26. oktobra 2021. proglasio novi  Peugeot 308 za pobednika u  C segmentu, među 11 kandidata 9 različitih  proizvođača automobila.

 

Za žiri je poseban fokus bio na Peugeotovoj strategiji Power of Choice: kupci imaju mogućnost izbora između benzinskog, dizel i dva „plug-in“ hibridna pogonska sklopa. Dodatni razlozi za nagradu za kompaktni francuski hečbek su moderna  tehnologija, digitalni i individualno adaptivni i-Cockpit®, kao i novi dizajn  s novim logoom. Model sa znakom lava je izašao kao pobednik, kao i  njegov prethodnik koji je dobio mnoge nagrade, uključujući i nagradu za „Automobil godine  2014“. 

 

Novi Peugeot 308 je 26. oktobra pobedio na GCOTY 2022. u klasi kompaktnih vozila, koja  predstavlja najpristupačnije automobile. Nagrade su podeljene u pet kategorija: Compact,  Premium, Luxury, New Energy i Performance. Fokus je bio na relevantnosti modela na  tržištu i njihovoj budućoj  održivosti. Pobednici u ovih pet klasa takmičiće se za ukupni  GCOTY 2022. , koji će biti objavljen 25. novembra. Nezavisno od bilo koje izdavačke kuće,  proizvođača automobila ili sajma automobila, GCOTY nagradu dodeljuje žiri od 20  međunarodnih automobilskih novinara. Većina njih se nalazi u Nemačkoj ili u zemljama  nemačkog govornog područja. 

 

 

„Ovo je prva nagrada za novu generaciju Peugeota 308. Veoma smo ponosni što je 308  uspeo da se afirmiše u C segmentu u Nemačkoj. Veliko hvala žiriju za „Nemački  automobil godine“ i celom Peugeotovom timu. Uspeh nam takođe pokazuje da smo na pravom  putu sa strategijom Power of Choice i našim doslednim pravcem ka elektromobilnosti. S  novim Peugeotom 308, već smo elektrifikovali 80 odsto našeg asortimana automobila.”  Rekao je Haico van der Luit, generalni direktor Peugeota u Nemačkoj.

 

Izvor: Peugeot

1 Komentar

  1. Ovo je stvarno iznenađenje, Pežo 308 – auto godine u Nemačkoj. Ali zaista, sjajno izgleda i ima sve.
    Nažalost, ja o njemu mogu samo da maštam, ili da ga eventualno iznajmim kod unirent.a i provozam, tek da me želja mine. A zaista je dobar. Pravi auto za porodična putovanja.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery