AktuelnoPRVesti

Sport Auto Award: treća uzastopna pobeda za i30 N

1.41KPregleda

Hyundai i30 N s performantnim paketom je dobio nagradu Sport Auto Award treći put zaredom.

 

Isto kao 2019. i 2020. godine, ovaj „hot heč“ je još jednom nadmašio svoje direktne konkurente: s 33,4 odsto glasova u “Kategoriji B: serijski automobili iz C segmenta do 40.000 evra – uvoz”, i30 N s performantni paketom je osvojio prvo mesto. 

 

 

Časopis Sport Auto je predstavio Sport Auto Award po 29. put ove godine. Nagrada za izbor potrošača uživa sve veću popularnost. Čitaoci časopisa Sport Auta mogu da izaberu svoje omiljene automobile iz selekcije 234 modela u 18 klasa i deset kategorija. Ukupno je u glasanju učestvovalo 15.522 ljubitelja sportskih automobila, što je skoro 20 odsto više nego prošle godine.

 

“i30 N s performantnim paketom je pobedio svoje konkurente i dobio željenu nagradu Sport Auto Award treći put zaredom,” rekao je Andreas-Christoph Hofmann, potpredsednik marketinga i proizvoda u Hyundai Motor Europe. “Ovo dostignuće pokazuje da naš ‘hot heč’ nastavlja da pruža našim kupcima i čitaocima časopisa Sport Auto uzbudljivo iskustvo u vožnji. To takođe pokazuje da je naša strategija proširenja našeg Hyundai N portfolija, pored našeg asortimana alternativnih pogonskih sklopova, na dobrom putu.”

 

i30 N održava uspeh svog prethodnika

 

Sadašnja generacija modela i30 N s performantnim paketom ima LED dnevna svetla u obliku slova V, naplatke od kovane lake legure od 19 inča i veliki krovni spojler. Dvolitarski turbo benzinski motor proizvodi 280 ks (206kW) i pruža 392 Nm obrtnog momenta. Ovaj hečbek visokih performansi može da ubrza od 0 do 100 km/h za samo 5,9 sekundi, dostižući svoju maksimalnu brzinu  od 250 km/h.

 

Pored šestostepenog ručnog menjača, i30 N s performantnim paketom je takođe dostupan s osmostepenim menjačem s dvostrukom spojnicom (N DCT) koji dozvoljava vozaču da još brže menja stepene prenosa. Kupci mogu da biraju da li će koristiti automatski menjač ili  će iskoristiti prednost sekvencijalnog menjača na volanu za ručnu promenu brzine. 

 

Izvor: Hyundai

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery