AktuelnoMotoGPVesti

Valentino Rosi predmet kritika zbog „neodgovornosti“

5.01KPregleda

Valentino Rosi je kritikovan od strane kolege iz MotoGP-a, nakon što je prisustvovao rođendanskoj zabavi svoje devojke, pre nego što se ispostavilo da je pozitivan na Kovid-19

 

Rosi, devetostruki svetski MotoGP šampion, bio je pozitivan na koronavirus, tako da nije učestvovao u prošlonedeljnoj trci u Aragonu. Ispostavilo se da je četrdeset jednogodišnji motociklista bio u Francuskoj, na proslavi rođendana svoje devojke, Frančeske Novelo (27). Po španskoj publikaciji „Marca“, Rosi je privatnim avionom odleteo na proslavu.

 

Samo dva dana nakon zabave, ispostavilo se da je legendarni Italijan pozitivan na Kovid-19, što je izazvalo revolt kod Pola Espargara.

 

 

„Svako treba da ima odgovornost i zna za rizike koji postoje“, rekao je Španac. „Oni koji žele da se trkaju ne mogu da idu na rođendane i privatne zabave. Ne viđam se s prijateljima kod kuće, ne idem u restorane ili tome slično.

 

Ova sezona je posebna, a onaj koji snosi najteže posledice je vozač inficiran koronavirusom, jer mora da propušta trke.

 

Ja sam u kući sam sa suprugom i ćerkom i mi preduzimamo ekstremne mere: perem ruke 30 puta dnevno i uvek nosim masku. Kada želim da idem kući nakon trke, tražim dozvolu, i poput svih drugih, da bih se vratio u padok, moram da priložim negativan test.

 

Primera radi, Valentino će propustiti dve trke i samim tim kompromitovati svoj rezultat u šampionatu. S dve trke manje, platiće visoku cenu. Svako je odgovoran za svoje postupke.“

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery